Kampüs hızlandı

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü’nde devam eden altyapı çalışmalarının hızlandırıldığı bildirildi.

17 Ağustos 2021 Salı 21:34
Kampüs hızlandı

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü’nde devam eden altyapı çalışmalarının hızlandırıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, kampüs inşaatı kapsamında, rektörlük binası önü, giriş Kapısı ve kampüs giriş kapsından Sosyal Yaşam Merkezi, İlahiyat Fakültesi ve Rektörlük binalarına kadar olan yaya, araç ve bisiklet yollarının yapımının yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde tamamlanması planlanıyor.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kuzey Kampüsü İnşaatı Projesi kapsamında devam eden çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

İlahiyat Fakültesi binasının yapımının tamamlandığını hatırlatan Rektör Öztürk, “İlahiyat Fakültemiz tamamlandı ve öğrencilerimiz eğitim-öğretime yeni binamızda devam edecek. Şu anda Kuzey Kampüsümüzdeki diğer çalışmalarımız ise devam ediyor. Kampüs giriş kapısı, araç yolları, yaya yolları, bisiklet yolları, atık ve yağmur su hattı, içme suyu ve yangın su hatları yapılıyor. İşin bütünü tamamlandığında 6,5 kilometre araç yolu, 4,2 kilometre bisiklet yolu, 6,5 kilometre yaya yolu yapımı tamamlanmış olacak” dedi.

Kuzey Kampüsü altyapı çalışmalarının, 311 bin metrekarelik alanda yürütüldüğünü belirten Öztürk, şu bilgileri paylaştı: “Altyapı inşaatının fiziki gerçekleşme oranı yüzde 75’e ulaştı. Yıl sonunda bu oranın yüzde 85’e çıkarılması planlanıyor. Eğitim öğretim dönemi başlamadan kampüs giriş kapısının, kampüs giriş kapsından Sosyal Yaşam Merkezi, İlahiyat Fakültesi ve Rektörlük binalarına kadar olan yaya, araç ve bisiklet yolları tamamlanacak. Bu hummalı çalışmaların neticesinde, yeni dönemde öğrencilerimizi kampüsümüzde karşılamış olacağız. Bütün planımız ve ümidimiz bu yönde."

Son Güncelleme: 17.08.2021 22:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
@corumsever 2021-08-18 07:30:01

Yorulduk iddia ediyorum 81 ilde en kötü kampüs çalışması Çorumda.Bitmeyen yatırımlar plansız içe sinmeyen yerleşim planları.Soylermisiniz Iktisat Fak. Temeli nezaman atıldı.Son durumu ne.Bizden sonra başlayan kampüs yatırımları bitti Çorum Hitit hala cek cak bir hesabı olmalı bu işlerin.

Avatar
Çorum'lu 2021-08-18 10:03:43

TÜRKİYEM'DE bir çok ilde ÜNİVERSİTE KAMPÜS'leri bir bölgede derli toplu bir şekilde yeni binalarında yapılmış durumdadır. Ne hikmetse Çorum her yatırımda olduğu gibi Kampüs projesinde de ÜVEY evlat muamelesi görmektedir. Çorumun gelişmesini büyümesini istemeyen Hükümetin içerisindeki komşu illerin üst düzey siyasetçileri Çorumun önünü tıkamaktadır. Çorum her seçimde çanta da keklik,hükümet nasıl olsa 3 MİLLETVEKİLLERİ garanti, %50 'nin üzerindede oy veriyorlar, ne gerek var büyük YATIRIMLARA, Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum.....

Avatar
İskilipden 2021-08-18 05:25:23

Okul açılışı yaklaştı. 24 saat aralıksız çalışılmalı. bu arada İskilip M.Y.O?