Kampüs İlahiyat Camii’ne temel

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsüne yapılacak olan İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii'nde temel atma çalışması başladı.

23 Kasım 2018 Cuma 18:43
Kampüs İlahiyat Camii’ne temel

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsüne yapılacak olan İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii ihale sözleşmesi imzalandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katkıları Hitit Üniversitesi ile Çorum İl Müftülüğü’nün iş birliğinde yapılacak olan uygulama caminin önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılarak en kısa sürede temeli atılacak.

İmza töreninde konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, caminin 4 bin 139 mekrakere kapalı alana ve toplamda 5 bin 370 kişilik kapasiteye sahip olacak şekilde planlandığını söyledi. İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii için ilk aşamada 500 bin TL’lik bir kaynak geldiğini açıklayan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Diyanet İşleri Başkanlığı, Çorum İl Müftülüğü ve üniversite iş birliğinde oluşturulan dernek aracılığıyla caminin temel atma işine başlandığını belirtti.

Prof. Dr. Alkan, “Camiimizin yapımı için başlangıçta küçük bir ihalesini yapabildik. Temel kazısına karşılık gelecek miktarın desteklerle artacağına ve İlahiyat Fakültesi Uygulama Camiimizin yapımının tamamlanacağına yürekten inanıyorum. Tüm hayırseverlerimizin destek ve yardımlarını bekliyoruz. Caminin yapımında desteklerini esirgemeyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu’ya teşekkür ederim” dedi.

İHA

Son Güncelleme: 23.11.2018 18:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem 2018-11-24 09:35:06

Kampusün her tarafını cami yapmalı bence. Namaz vakti namaz kılınır, sonrasında ders yapılır. Modern bir medrese gibi yani. Böylece fakülte binalarına vs ekstra para gitmemiş olur.