Karaman Bakan Selçuk'u eleştirdi

MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanı değişti, İslami Hukuku Profesörü hemşehrimiz Hayrettin Karaman bu tasarrufu eleştirdi.

08 Ağustos 2019 Perşembe 10:26
Karaman Bakan Selçuk'u eleştirdi

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı değişti.

İnternethaber'de yer alan derlemeye göre, İslam Hukuku Profesörü hemşehrimiz Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Milli Eğitim Bakanı  Ziya Selçuk'un Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş'u görevden alıp yerine Prof. Dr. Burhanettin Dönmez'i getirmesini eleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş, görevden alındı. Yerine ise bir dönem İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı yapan Prof. Dr. Burhanettin Dönmez getirildi.

Bakan Ziya Selçuk'un Talim ve Terbiye Kurulu'nda yaptığı değişiklikler, ünlü İlahiyatçı Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman'ın gündeminde. Yeni Şafak’ta ‘İşte bu olmadı’ başlıklı köşesinde Bakan Selçuk'un tasarrufunu eleştiren Karaman, görevden alınan ve göreve getirilen her iki ismin sosyal medyadaki twitlerini paylaşarak kıyaslama yaptı.

Talim Terbiye Kurulu Başkanlığına getirilen Prof. Dr. Burhanettin Dönmez’in twitleri…

 “Din öğretmeni yetmedi ilahiyat fakültesi öğrencilerine öğrenimleri sırasında öğretmenlik için formasyon alma hakkı tanındı.”

“YÖK kendini aşmış, geriye doğru büyük bir adım. Bir adımda kırk yıl geriye gidiş. Ben değişim buna derim.”

Malatya’nın rektörü hakkında:

“Maalesef rektörlükle soytarılığın birbirinden ayrı işler olduğunu bilmeyen rektörlerin sayısı hızla artıyor! Bizdeki de rektör olur olmaz hacca gitti, bıyık bıraktı, camiyi yıktırdı daha büyüğünü yaptırıyor. Rektör değerlendirme kriterlerinin acilen değişmesi gerekiyor!”

Sevgili Reis’imize duyurulur!

Buna karşın görevden alınan Alparslan'ın din eğitimiyle ilgili çalışmalarına yönelik övgü dolu paylaşımlara yer veren Karaman, yazısını "İşte gelen ve işte giden! Sevgili Reis’imize duyurulur!" diye tamamladı.

Son Güncelleme: 09.08.2019 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erol 2019-08-08 11:18:50

Bakan beyin görevden aldığı adam kesinlikle ensarcıdır. Hayrettin Karaman çoştuğuna göre. Göreve getirdiği adamda gönlü vatan aşkıyla dolu liyakat sahibi bir insandır. Sayın Cumhurbaşkanımız Rabbim uzun ömürler versin dediği değişim bu işte.

Avatar
Mustafa 2019-08-08 10:41:52

Milli eğitim bakanı çok esaslı adam o işini bilir uğraşmayın bakanla

Avatar
VATANDAŞ 2019-08-08 11:28:23

Karaman işine baksın ..

Avatar
Vay be 2019-08-08 13:13:59

keşke bakan bey atamadan önce sizden izin isteseydi

Avatar
Erol 2019-08-08 11:11:18

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk beyi canı gönülden tebrik ediyorum Rabbim başımızdan ayırmasın böyle adamların sayısı artsın inşAllah

Avatar
Erol 2019-08-08 11:25:33

" fulbright konusu gündeme geldiğinde onun açıklamasına da yer vererek iddiaların abartılı olduğunu, milli eğitimim ABD’ye tesliminin söz konusu olmadığını yazmıştım."
Yukarıdaki sözler Hayrettin Karaman'a ait hiçbir Yorum yapmıyorum Allah seni bildiği gibi yapsın Sayın bakanımız mükemmel bir insan

Avatar
Huzeyfe Arslan 2019-08-08 11:27:45

Çok üzücü bir bakış açısı... Toplumun tüm dinamiklerine dini açıdan bakılamaz. Müessir medeniyet bu olmasa gerek...

Avatar
Ahmet 2019-08-08 11:35:49

Hayrettin Karaman makama getirilenin karakter analizini yapmış ama MEB genel müdürünün baldızının güneşten hızlı yükselişine hiç değinmemiş bile. Liyakatsiz, çapsız atamalar yüzünden ülkede eğitimin e'si kalmadı. Tebrikler!