Kardeşlik kampı

Gençlik ve Kardeşlik Kampı İmam Hatip öğrencilerinin  katılımı ile hafta sonu Çomar Barajı'nda gerçekleştirildi.

25 Temmuz 2019 Perşembe 14:02
Kardeşlik kampı

Genç ÇORİMDER’in Gençlik ve Kardeşlik Kampı İmam Hatip öğrencilerinin  katılımı ile hafta sonu Çomar Barajı'nda gerçekleştirildi. 35 öğrenci 2 gün doğayla iç içe bir kamp deneyimi yaşadı. Ayrıca kamp sürecinde doğa yürüyüşü, çevre temizliği, kardeşlik gecesi, basketbol-futsal-bowling, şiir yarışması gibi çeşitli etkinlikler yapıldı.

Büyük bir heyecanla başlayan kamp programının ilk anlarında Çorum ve ilçelerdeki çeşitli okullardan gelen öğrenciler sabah namazından önce birbiriyle tanıştılar. Sabah namazıyla kalpleri, sabah yürüyüşü ile bedenleri huzur bulan öğrenciler güne enerji dolu başladılar.

Ulu Camii’nde kılınan sabah namazı ve okunan aşırlardan sonra kamp bölgesinde kuş cıvıltıları ile başlayan günün devamında doğa yürüyüşü ile hem bedene hem de ruha doping yapıldı.

Çomar Barajı’nda sabah kahvaltısı yapan öğrenciler, burada kahvaltı sırasında biriken çöpleri poşetleyerek çevreyi temiz tutmaya özen gösterdiler. Ayrıca piknik yapan aileleri ziyaret eden öğrenciler, çöp poşeti dağıtarak çevreye duyarlılık sağlamaya çalıştırlar ve çevrenin temiz tutulması konusunda örnek teşkil ettiler.


Muhteşem bir doğa ortamında etkinlikten etkinliğe koşan öğrenciler okçuluk öğrenip, yangın tatbikatı yaptılar.

Öncü Gençlik Ve Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Bolat tarafından okçuluk eğitimi ve Hamdi Kabakçı tarafından da yangın eğitimi verildi. Buhara Kültür Merkezine giden öğrenciler, basketbol maçı yaptılar, futsal turnuvası düzenlediler ve son olarak bowling oynayarak buradan ayrıldılar. Kampın sonunda gerçekleştirilen Kardeşlik Gecesi ise büyük bir coşku  içerisinde geçti. Kampa katılanlar gecede düzenlenen şiir yarışmasında birbirinden güzel şiirlerini okudular. Kampı ziyaret eden Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan öğrencilere şiir okurken, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir öğrencilere nasihatlerde bulundu. Ayrıca kampta katılan Çorum Belediyesi Tesisler Müdürü Mahmut  Yabacıoğlu, ÇORİMDER Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç Önder Genel Merkez  Lise Koordinatörü Sezer İnce öğrencilerde birlikte etkinliklere iştirak ettiler.

Kamp ateşi etrafında kenetlenen gençler, geceyi marş ve ezgiler söyleyerek tamamladılar. Kampın son günü ÇORİMDER Başkanı ve ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Boyraz'ın öğrenciler ile yaptığı değerlendirme toplantısı ile sona erdi.

Son Güncelleme: 09.06.2022 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2019-07-25 16:05:04

Kardeşlik kampı ama sadece İmam Hatip öğrencileri katılıyor?