Kavuncu o kursları ziyaret etti

CHP Grup Başkanvekili Özgül Özel'in 4-6 yaş Kur’an Kursları ile ilgili tepkilere neden olan sözlerinin ardından Çorum Milletvekili Kavuncu o kursları ziyaret etti.

03 Ocak 2022 Pazartesi 18:46
Kavuncu o kursları ziyaret etti

CHP Grup Başkanvekili Özgül Özel'in TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 4-6 yaş Kur’an Kursları ile ilgili tepkilere neden olan sözlerinin ardından, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, İl Müftüsü Muharrem Biçer ile birlikte Çorum’da faaliyet gösteren Şehit Bekir Eren Deniz 4-6 yaş Kur’an Kursu’nu ziyaret ederek; hem çocuklarla sohbet etti hem de kurumla ilgili hocalardan bilgi aldı.

‘Sizin en hayırlınız Kur’ân’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.’ hadisini hatırlatan Kavuncu, ziyretle ilgili izlenim ve görüşlerini şöyle aktardı:

İlim, irfan ocağı Şehit Bekir Eren Deniz 4-6 yaş Kur’an Kursu’nu ziyaret ederek geleceğimizin teminatı, göz aydınlığımız evlatlarımızla sohbet edip, kurumla ilgili hocalarımızdan bilgi aldık.

Bu kurslarımız ülkemizin manevi kalkınmasında ve nesillerin dine, ibadete ve hayata dair doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmaları açısından büyük bir imkân ve fırsattır.

Bu kurslarımızda Müftülüklere bağlı tecrübeli hocalarımız tarafından ailelerimizin tercihleri doğrultusunda eğitim verilmektedir. Çocuklarımız, hayat rehberimiz Kur'an-ı Kerim ile buluşup,  Peygamberimizin örnek hayatıyla tanışıyor; temel dini bilgileri, ahlaki değerleri öğreniyorlar. Sevgi, saygı, nezaket, zarafet, hak-hakikat, iyilik gibi hayatı anlamlı ve değerli kılan güzel ahlak ilkelerini kavrıyorlar. Doğruluğu, dürüstlüğü, merhameti, paylaşmayı, dayanışmayı ve kardeşliği öğreniyorlar.

4-6 yaş Kur’an Kurslarımızda, Rabb'iyle, kendiyle, ailesiyle, toplumla, çevreyle barışık, sorumluluk ve duyarlılık sahibi bireyler, zaman bendedir, mekân bana emanettir şuuruna sahip nesiller yetişiyor. Ağaç yaş iken eğilir anlayışıyla evlatlarımız bu yaşta verilen eğitimle sağlam temeller üzerinde yükselecek, hayatlarında küçükken öğrendikleri bu bilgiler kendilerine rehber olacaktır. Bu nedenle küçük yaşlarda verilen bu temel bilgiler ve dini eğitim bütün hayatlarına sirayet edecektir. Kur’an ile hemhal olan nesillerimiz bizim en büyük kazancımız, mirasımız, en büyük servetimizdir.

Çorum’da 4-6 yaş Kur’an Kurslarımızda, il genelinde, 39 derslikte, 99 deneyimli öğretici ve personelle 1260 yavrumuza hizmet verilmekte, eğitim öğretim faaliyetleri başarıyla yürütülmektedir.

Bu son derece önemli hizmetleri nedeniyle, tüm Diyanet camiamıza şükranlarımı sunuyor, her biri güçlü Türkiye’nin mimarı olacak yavrularımızı ve ailelerini tebrik ediyor, bu  başarılı hizmetlerin devamını diliyorum."

Son Güncelleme: 04.01.2022 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2022-01-04 09:52:30

Hiçbir katmadeğer yaratmayan boş hamaset işleri.. 20 yılın özeti bu kare

Misafir Avatar
hoca 2022-01-04 12:05:41 @Çorumlu

senin kadar gereksiz yorum yapan görmedim.dine karşısın belli chp lisin oda kesin ama niyetin ile dirikleceksin ALLAH tan bari kork ahiret var hamasi nutuk atan senin kemal

Beğenmedim! (6)
Avatar
Çorumluya cevap 2022-01-05 09:17:30

Şimdiye kadarki yorumlarda Allah rızası için dinin hayrına bir yorum yaptın mı? Hayır. Ama hesap günü dediğimiz bir gün var. Kim haklı kim haksız kim doğru yolda kim sapıtmış ve sınavı kaybetmiş göreceksin

banner165