Kaybedeni olmayan yarışma

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen ‘Siyer-i Nebi Yarışması’ Çorum’da yapıldı.

22 Aralık 2014 Pazartesi 16:50
 Kaybedeni olmayan yarışma


Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen ‘Siyer-i Nebi Yarışması’ Çorum’da yapıldı. ‘Liseli Gençler Efendimizin İzinde’ sloganıyla organize edilen yarışma kapsamında önceki gün Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınav düzenlendi. Hz. Muhammed (S.A.V.)’in hayatını konu alan sınava Çorum genelinde yaklaşık 1.500 kişi katıldı. Yarışma hakkında bilgi veren AGD Şube Başkanı Bekir Uyanık, “İkincisini düzenlediğimiz yarışma ile gençlerimizin Peygamber Efendimiz’in hayatını daha iyi anlamaları ve rehber edinmelerini amaçlıyoruz” dedi.


GENÇLER PEYGAMBERİN İZİNDE

AGD Liseler Komisyonu Başkanı Ramazan Yiğitoğlu ile birlikte açıklamalarını sürdüren Bekir Uyanık, yarışmanın Çorum merkezin yanı sıra Alaca, Sungurlu, İskilip, Bayat, Osmancık, Oğuzlar, Dodurga, Laçin ve Mecitözü’nde de yapıldığını söyledi. Yarışmaya katılan herkese Mehmet Sürmeli’nin ‘Gaye İnsan Hz. Muhammed’ isimli kitabını hediye ettiklerini anlatan Uyanık, sınavdaki soruların bu eserden yöneltildiğini açıkladı. Yarışmada dereceye girecek öğrencilere dizüstü ve tablet bilgisayarlar, fotoğraf makinesi, kol saati, kitap seti ve yurt içi gezi gibi hediyeler verileceğini hatırlatan Uyanık, “Ödüller, 31 Aralık 2014 tarihinde Afra Düğün Salonu’nda düzenleyeceğimiz ‘Mekke’nin Fethi’ programında sahiplerini bulacak” dedi. Türkiye genelinde de ilk 10’a girecek yarışmacılara para ödülü ve çeşitli hediyeler armağan edileceğini anlatan Uyanık, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:


‘SEVGİ ve KARDEŞLİĞİN TEMİNATIYIZ’ “Anadolu Gençlik Derneği, Liseler Komisyonu bünyesinde düzenlediğimiz Siyer-i Nebi yarışması ile lise öğrencilerinin aidiyet duygularını pekiştirmeyi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamayı ve örnek bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz. İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek mesajımızı en doğru ve etkili bir şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı hedefliyoruz. Sevgili Peygamberimiz’in hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar düzenlenmeye devam edecek. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler gibi gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip ediyor. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi Yarışması yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. ‘Sevgi ve Kardeşliğin Teminatıyız’ sloganıyla sevgili Peygamberimizin (s.a.s) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bu amaçla ikincisini düzenlediğimiz Siyer-i Nebi Yarışması’na katılan gençlerimizi kutluyoruz.”







Kaynak: www.corumhakimiyet.net

Son Güncelleme: 22.12.2014 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165