Kızıyla birlikte aynı sırada eğitim alıyor

Çorum Anadolu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda ana-kız birlikte eğitim alıyor.

05 Ocak 2023 Perşembe 01:01
Kızıyla birlikte aynı sırada eğitim alıyor

Çorum Anadolu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda tamamlayıcı eğitim faaliyetleri kapsamında eğitim veren özel eğitim öğretmeni Ümmühan Uzel, öğrencilerinden birinin annesinin okuma-yazma bilmediğini fark etti. Öğrenci velisini derse almak isteyen özel eğitim öğretmeni okul idaresinin de destekleri ile aile eğitimi kapsamında tamamlayıcı eğitim kursunda öğrenci velisini derse almaya başladı. Eğitime başlayan Kudret Hanım, derslere devamı ve gayretiyle hızlı bir şekilde ilerleme kaydetti.

13 KARDEŞTEN BİRİSİ

13 kardeşten 3 erkek ve en küçük kız kardeşinin okula gittiğini söyleyen Kudret Hanım, okula gidemeyen 9 kız kardeşten sadece birisi. Babasının okula göndermediği Kudret Hanım şimdi evli ve iki çocuk annesi. Engelli bir evladı olan Kudret Hanım, aynı zamanda eşinin yatalak olan kardeşine de bakıyor.

HİÇ PES ETMEDİ

Geçen yıllar içinde asla pes etmediğini bir gün mutlaka okuma, yazmayı öğreneceğini düşündüğünü söylüyor. Eğitime başlayacağını öğrendiği ilk anda heyecandan bayılacağını sandığını, okulun merdivenlerinden her çıkışında aynı heyecanı yaşadığını ve çok özel bir yere geldiği hissini ifade eden Kudret Hanım, “Okumayı bilmediğim günlerde sanki körmüşüm, şimdi ise dünyaya yeniden gelmişim gibi hissediyorum. Bugüne kadar her gittiğim yere gözlerim kapalı gitmişim. Yastığımın altında bile defterimle uyuyorum.. O benim hayatım. Ve artık hayatım çok kolay.

OKUL HAKKINDA…

Çorum Anadolu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda hafif düzey zihinsel, bedensel engelli, otizm ve down sendromlu öğrencilere eğitim veren bir okul olarak öğrencilerini tamamlayıcı eğitim kursları ile destekleniyor.

Son Güncelleme: 05.01.2023 01:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.