Koronavirüs önlemleri altında LGS

Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum'da da koronavirüs önlemleri altında LGS yapılıyor.

20 Haziran 2020 Cumartesi 09:34
Koronavirüs önlemleri altında LGS

Çorum’da öğrenciler koronavirüs önlemleri altında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına katıldı.

Sınav merkezleri olan okul girişinde öğrencilere maske dağıtımı yapılırken, sosyal mesafe kuralına dikkat edildi. Okul girişinde öğrencilerin sosyal mesafe kuralına dikkat ettikleri görüldü.

Merkezi Sınav bugün  yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30'da başladı. İkinci oturum ise 11.30'da başladı.

Bugün yapılan LGS öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavın sorunsuz yapılmasını temin etmek amacıyla bugün 09.00 ile 15.00 saatleri arasında 81 ilde istisnalar hariç vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı.

Çorum genelinde 140 ortaokulda 663 salonda yapılan sınava 9 bin 543 öğrenci katıldı. LGS sınavında 2 bin 96 öğretmen ve 524 personel görev aldı.

Son Güncelleme: 20.06.2020 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.