Koronavirüs tedbirli YKS

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk oturumu koronavirüs tedbirleri ile birlikte Çorum’da da başladı.

27 Haziran 2020 Cumartesi 13:38

Türkiye genelinde 2.5 milyona yakın öğrencinin ter dökeceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk oturumu Çorum’da da başladı.


Sabah saatlerinde aileleriyle birlikte sınava girecekleri okulların önüne gelen adaylar korona virüs önlemleri altında sınav okul bahçelerine alındı. Okul girişlerinde öğrencilere maske ve dezenfektan dağıtımı gerçekleştirilirken okula geldikleri maskelerin hijyen gereği çöpe atılması istendi.


Heyecanlarına yenik düşen hem öğrenciler hem veliler zaman zaman sosyal mesafe kuralını unuttular. Görevliler tarafından öğrenci ve velilerine sık sık kurallara uymaları için uyarı yapıldı. Polis ekipleri ise okul çevrelerinde sosyal mesafeye uyulması ve maske takılması konusunda uyarılarda bulundu.
Adayların içeri girmesiyle kapılar kapatılarak saat 10.15’te sınav maratonu başladı.

İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Hitit Üniversitesi Çorum İl Sınav Koordinatörlüğü’nden verilen bilgiye göre, Çorum’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi’ne 57 binada toplam 15755 aday katıldı.

28 Haziran 2020 (Pazar) tarihinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Alan Yeterlilik Testi’ne 41 binada toplam 11774 aday katılacak. YKS Yabancı Dil Testi’ne ise 7 binada toplam 614 aday girecek.

Son Güncelleme: 27.06.2020 14:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.