Köy okulları talimatı

İskilip Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan, kapanan 53 köy okulunun yeniden açılması için çalışıyor.

02 Mayıs 2019 Perşembe 12:24
Köy okulları talimatı

İskilip Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan, kapanan 53 köy okulunun yeniden açılması için çalışıyor.

İskilip’in Sesi’nde yer alan habere göre, İskilip Kaymakamlığı boşalan köylere dönüşü başlatmak amacıyla bu yıl 1 milyon 600 bine yakın çilek fidesi dağıtarak toprakla buluşturulmasını sağladı. Bu yıl beklenen verim alınırsa İskilip'te çilek üretimi 800 tonu geçecek. Köyde yaşayan çilek üreticisinin her yıl artacağını düşünen Kaymakam Alkan, bu kapsamda dışarıya çalışmak için gidenlerin geri dönüşünün sağlanacağını düşünüyor.

Köylerin boşalmasıyla birlikte öğrenci sayıları düşerken, köy çocukları her gün sabah-akşam minibüslerle şehir merkezine taşınıyor.

İskilip’te köylere yönelik hızlı bir çalışmaya giren Kaymakam Alkan’ın, köyden kenti önleyerek köylerde hayatın yeniden canlanmasını hedeflediği belirtiliyor.

Son Güncelleme: 02.05.2019 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sungurlulu 2019-05-02 15:36:53

Müthiş bir kaymakam...

Avatar
Çorumlu 2019-05-02 18:58:00

Üretim haberi duymak helede köye geri göç haberini duymak bizi sevindirir. Teşekkürler Sayın Kaymakama