Kur’an öğrenen 204 mülteci çocuğa ödül

Mülteci Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine ödül töreni düzenlendi.

04 Eylül 2019 Çarşamba 11:51
Kur’an öğrenen 204 mülteci çocuğa ödül

Mülteci Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine ödül töreni düzenlendi.

Alaaddin Cami Yaz Kur’an Kursu’nda eğitim gören Iraklı ve Suriyeli mülteci öğrenciler için ödül dağıtım töreni düzenlendi.

Geçtiğimiz hafta sonu Akşemsettin camiinde düzenlenen ödül dağıtım törenine ise Müftü Muharrem Biçer, Alaaddin Cami İmam-Hatibi İlyas Dursun, Emekli Din Görevlileri Mehmet Çalışkan ve Mustafa Altepe ile yaz Kur’an kursunda eğitim gören mülteci öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende konuşan Müftü Muharrem Biçer, şöyle dedi; “Ülkemizde vatandaşlarımızın din eğitimi alanında çok yüksek bir bilinç düzeyine sahip olduğunu ve devletimizin de bu alanda her türlü imkânı sağladığını belirterek Diyanet İşleri Başkanlığı’nın büyük bir ilim ve irfan ordusuyla vatandaşlarımıza dini alanda gerekli her türlü hizmeti vermek için gayret gösterdiğine işaret etti. Müftü Biçer, “Ülkelerinizdeki zor şartlara rağmen çocuklarınızın dini eğitimlerini almaları için gösterdiğiniz gayretlerden dolayı siz velileri can-ı gönülden tebrik ediyorum. Yeryüzünde bir gerçek vardır ki çocuk her yerde çocuktur. Bu yüzden çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bir şehrin güzelliği, bir medeniyetin güzelliği o insanların edep ve adabındaki ilim ve irfanıyla ilgilidir. Yaz kur’an kurslarımızda eğitim gören tüm çocuklarımızın eğitimlerinde fedakârca emekleri geçen tüm din gönüllüsü hocalarımıza teşekkür ediyor ve kendileri ayrı ayrı tebrik ediyorum.”

Yaz Kur’an kursunda eğitim gören 204 mülteci öğrencinin tamamına hayırsever sponsorlar aracılığıyla çeşitli para ödülleri, kırtasiye malzemeleri ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.