Kursiyerler Rektör’e müteşekkir

Hitit Üniversitesi engelli araçlarının tamiratı konusunda eğitim düzenledi, kursiyerler teşekkür etti.

05 Ağustos 2018 Pazar 12:44
Kursiyerler Rektör’e müteşekkir

Hitit Üniversitesi Engelsiz Öğrenci Birimi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu iş birliğinde Çorum Engelsiz Yaşam Derneği üyeleri için “Engelli Araçların Bakım ve Tamiratı”nı içeren bir eğitim verdi.

Toplamda üç gün süren eğitim süresince, üniversite öğretim elemanları Öğr. Gör. Bünyamin Çiçek, Öğr. Gör. İ. İlker Yurttaş ve Öğr. Gör. Önder Yakıştıran tarafından engelli araçların mekanik aksamları, elektronik aksamları, arıza kontrolü, parça değişimi, tamirat ve bu süreci kapsayan iş güvenliği esaslarına ilişkin eğitim yapıldı.

KURSİYERLER RKTÖR’E TEŞEKKÜR ETTİ

Eğitimin tamamlanmasının ardından kursiyerler Ertuğrul Kazak, İsmet Arslan, Serhat Akça, Kemal Özuzun ve Zekeriya Yıldırım Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Ziyarette; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bahat Comba, Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Doç. Dr. Selen Özakar Akça ve eğitimi veren öğretim elemanları da hazır bulundu.

Üniversite tarafından verilen eğitimden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Çorum Engelsiz Yaşam Derneği Dernek Başkanı Ertuğrul Kazak, aldıkları eğitim sonrasında engelli araçların tamiratında yaşadıkları mağduriyetin giderildiğini belirterek, bu konuda en büyük desteği de üniversiteden gördüklerinin altını çizdi. Eğitim sonrasında bir tamir atölyesi açacaklarını açıklayan Dernek Başkanı Kazak, böylelikle atıl durumda bulunan tekerlekli sandalyelerin tamirinin yapılarak ihtiyacı olanlara da kolaylıkla dağıtılabileceğini vurguladı. Ertuğrul Kazak, verilen eğitimden ve destekten dolayı başta Rektör Alkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Üniversitemizin sahip olduğu bilgi birikimini topluma yansıtmak için büyük çaba sarf ettiğini ifade eden Alkan da “Hitit Üniversitesi olarak toplumla iç içe olunması gerektiğine yürekten inanıyoruz. Sahip olduğumuz akademik bilgiyi sizlerle paylaşmayı ve ilimize her anlamda dokunabiliyor olmayı çok önemsiyoruz. Yaşadığınız toplumu bilmelisiniz. Toplumla iç içe olursanız çözüm üretebilirsiniz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı yapmalıyız. Sizlerin hayatını kolaylaştıracak her türlü mekanizmayı üniversiteler olarak karşılamalıyız.” dedi.

Üniversitenin bu ve benzeri projelerin gerçekleştirilmesine büyük önem verdiğini belirten Alkan, imkanlar çerçevesinde her zaman bu çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini, ilk aşamada yeni bir eğitimin de verileceğini sözlerine ekledi.

Ziyaret sonunda eğitimi tamamlayan kursiyerlere Rektör Alkan tarafından katılım belgeleri takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165