Kütüphanesini bağışladı

Çorumlu edebiyatçı, emekli öğretim görevlisi Mehmet Tatlısu, zengin kütüphanesini Çorum Belediyesi'ne bağışladı.

21 Ocak 2021 Perşembe 14:58
Kütüphanesini bağışladı

Çorum’un tanınmış simalarından, edebiyatçı, emekli öğretim görevlisi Mehmet Tatlısu, öğrencilik yıllarından itibaren oluşturmaya başladığı kütüphanesini Çorum Belediyesi’ne bağışladı. Mehmet Tatlısu, öğrencilik yıllarında ezberlediği ilk Mehmet Akif Ersoy şiiri olan Bir Gece’yi o ilk heyecanı yansıtarak okudu.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, beraberinde başkan yardımcıları İsmail Yağbat ve Turhan Candan’la birlikte Öğretim Görevlisi Mehmet Tatlısu’yu evinde ziyaret etti. Ziyarette, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek gibi kültürümüzün önemli şairlerinin hayatları ve eserleri üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Mehmet Tatlısu, öğrencilik yıllarında Mehmet Akif Ersoy hayranlığıyla başlayan serüvenini anlattı. Tatlısu, “Bu bir aşk meselesi. Aşk olmazsa ömrünüzü böyle bir davaya adayamazsınız. Öğrencilik yıllarımda başladı bende bu tutku. Sonralarında Mehmet Akif’le, Necip Fazıl’la ve Türk edebiyatının önemli şairleriyle aşka dönüştü. Hayatlarını, yapıtlarını incelemek ve anlatmaya çalışmakla geçen bir ömürden bahsediyoruz. Halen aynı aşkla okurum, anlatırım. Bugüne kadar topladığım kütüphanemi, yaptığım derlemeleri, biriktirdiğim eserleri daha fazla kişiye ulaştırmaları için Çorum Belediyesine bağışlama kararı aldım. İnanıyorum ki bu kütüphane en güzel şekilde değerlendirecek ve hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak.”dedi.

AŞGIN’DAN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Mehmet Tatlısu’nun kütüphanesinin bu zamana gelmesinin, eserin toplanmış, derlenmiş olmasının bir ömre bedel olduğunu söyledi.
Mehmet Tatlısu’nun ömrünü insanlara Mehmet Akif’i, Necip Fazıl’ı ve Türk edebiyatının önemli şairlerini anlatmakla geçirmiş değerli bir ilim adamı olduğunu vurgulayan Başkan Aşgın, “Mehmet Hocamız, bu uğurda öğrencilik yıllarından itibaren biriktirdiği eserlerle evini adeta bir kütüphaneye çevirmiş. Yıllarca çalışmalarında bu eserlerden faydalanmış ve bugün bu eserlerden daha fazla insanın faydalanabilmesi için kütüphanesini Belediyemize bağışlama kararı aldı. Biz de bu konuda üzerimize düşeni en güzel şekilde yapacağız. Mehmet Tatlısu Hocamızın adını taşıyan bir kütüphane oluşturmak suretiyle bu eserleri orada hemşehrilerimizin faydalanacağı şekilde değerlendireceğiz.” Dedi.
Aşgın, kütüphanesini Çorum Belediyesi’ne bağışlaması nedeniyle Mehmet Tatlısu’ya teşekkür ederek sedef işlemeli bir saat hediye etti.

Son Güncelleme: 21.01.2021 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Azem 2021-01-22 11:12:34

HOCAMIZI TEBRİK EDERİZ.

Avatar
KOŞ SEVİM koş 2021-01-23 00:26:27

tatlı su balıkları başka ne yapacak ki dostlar alış verişte görsün...

banner165