Kütüphaneye Yolculuk

Bayat Anadolu Lisesi öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatılan ‘Kütüphaneye Yolculuk'...

30 Ekim 2014 Perşembe 10:40
 Kütüphaneye Yolculuk


Bayat Anadolu Lisesi öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatılan ‘Kütüphaneye Yolculuk’ projesi kapsamında öğrenciler haftada bir günlerini Edebiyat öğretmenleri Güler Gökçe ve Nevzat Karakuş ile birlikte kütüphanede geçiriyor.


Edebiyat dersinde öğretmenleri ile Bayat İlçe Halk Kütüphanesi’nin yolunu tutan öğrenciler, günün belirli bir bölümünde kitap okuyor.


Projeye destek veren Bayat Anadolu Lisesi Müdürü Tarık Nakcı da öğrencilerle birlikte kitap okuyarak, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için başlatılan projeye destek vermelerini istedi. Nakcı, “Son yıllarda okuma alışkanlığının azaldığını görüyoruz. Bu nedenle çalışmanın desteklenmesi gerekiyor. Kütüphanelerimiz sadece ödev yapmak için uğranılan yerler olmamalıdır.” dedi.


Sosyal medya ve televizyonun okuma alışkanlığını azalttığını savunan Nakcı, okuma alışkanlığının azalmasıyla Türkçe konuşma ve yazmanın da zayıfladığını dile getirdi.


Projeyi geçen yıldan beri yürüttüklerini söyleyen Nakcı, kitap okuma seferberliğinin devam edeceğini, öğrencilerle birlikte velilerin de okuma alışkanlığı kazandıklarını kaydetti.





Son Güncelleme: 30.10.2014 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.