Kuzey Kampüs için iyi haber

HİTÜ Kuzey Kampüsü’nde yarım kalan inşaatların tamamlanması için yeni yılda olumlu bir gelişme yaşanması bekleniyor.

23 Ekim 2019 Çarşamba 18:49
Kuzey Kampüs için iyi haber

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü’nde başlanamayan veya yarım kalan inşaatların tamamlanması için yeni yılda olumlu gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta yerel ve yaygın basın temsilcileri ile bir araya gelen Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Kuzey Kampüs’te parasal hiçbir sorunun olmadığını, ancak yarım kalan inşaatların firmadan kaynaklı nedenlerle tamamlanamadığını söyledi. Konuya dair soruları da cevaplandıran Rektör, sözleşmeden doğan yasal süreci özetledi.

Edindiğimiz bilgiye göre, Kuzey Kampüsü’nün yapım ihalesini alan firmanın sözleşmesi 2020 Ocak ayı itibariyle sona eriyor. Şayet bu zamana kadar inşaatlarda belirli oranlarda ilerleme sağlanamazsa fesih yoluna gidilecek. Bundan sonraki süreçte hızla kampüsün tamamlanması için adım atılacak.

Öte yandan üniversite camiası, HİTÜ'nün URAP sıralamasında 2000 yılından sonra kurulan 95 devlet üniversitesinin 85'ini geride bırakarak ilk 10'a girmesinin çok önemli bir başarı olduğunu hatırlatarak, Kuzey Kampüsü'nün de tamamlanması ile birlikte eğitim kalitesinin niteliksel olarak daha da fazla artacağı görüşünde.

Son Güncelleme: 26.10.2019 00:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tesekkurler 2019-10-25 08:57:00

Kotu goruntu insAllah ortadan kalkacak.tesekkurler rektör bey.

Avatar
Çorumlu 2019-10-25 19:44:07

Hanı eski yönetim 2 yılda bitiriyordu öyle övünüyorlardı ben inşaatıyım şimdi utanmadan hâlâ kurumdan elini çekmiyor