Kuzey Kampüs’te ihale

Kuzey Kampüsü alt yapı projesi ile İlahiyat Fakültesi inşaatının tamamlanması için yeniden ihale yapıldı.

09 Haziran 2020 Salı 12:55
Kuzey Kampüs’te ihale

Hitit Üniversitesi’nde yüklenici firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle uzun süredir tamamlanamayan Kuzey Kampüsü alt yapı projesi ile İlahiyat Fakültesi inşaatının tamamlanması için yeniden ihale yapıldı.

Çorum Hakimiyet’te yer alan habere göre, Kuzey Kampüs 1. Etap İlahiyat Fakültesi ve Kampüs Altyapısı İkmal İşi ihalesi önceki gün saat 14.00’da Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Buhara Toplantı Salonunda internet üzerinden e-ihale olarak gerçekleştirildi. Yaklaşık maliyetin 48 milyon 344 bin 116,88 TL olduğu ihaleye iki firma teklif verdi. Livanel İnşaat 42 milyon 247 bin TL, Binko İnşaat ise 42 milyon 990 bin TL teklifle ihaleye katılırken yapılacak olan değerlendirmenin ardından sonuç açıklanacak. İkmal işinin 2023 yılında tamamlanması planlanıyor. İhale, İlahiyat Fakültesi ve  kampüs giriş kapısının tamamlanması ve yaklaşık 300 bin m2 alanda araç-yaya yolları, içme-yangın suyu, atıksu, yağmur suyu, galeriler, ısı-elektrik enerjisi hatları gibi altyapı tesislerinin tamamlanmasını kapsıyor. İhaleyi kazanan firmaya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak.

YÜKLENİCİ FİRMADAN KAYNAKLI SORUN

HİTÜ Kuzey Kampüs 1. Etap Yapım İşi ihalesi 22 Mayıs 2014 tarihinde 119 milyon 925 bin 279 lira yaklaşık maliyetle yapılmış ve 39 talipli firmadan 14’ünün katılımı ile gerçekleştirilmişti. Kazanan firma ile de 1 Eylül 2014’te sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılmıştı.

BAZILARI TAMAMLANDI, BAZILARI YARIM KALDI

Yüklenici firma ısı ve enerji binası, merkez yemekhane ve spor salonu projelerini tamamlamış, İlahiyat Fakültesi’ni ise büyük oranda bitirmişti. Sonrasında ise yüklenici firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle çalışmalarda aksamalar yaşanmış ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, galeri ve enerji hatları, kampüs giriş kapısı, kampüs yolları, bisiklet ve yaya yolları, pis su, temiz su, yangın suyu ve yağmur suyu hatları projeleri yarım kalmıştı. Rektörlük ise daha sonra firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle önce ek süre vermiş sonra ise sözleşmeyi feshetmişti.

Son Güncelleme: 10.06.2020 22:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erdemir 2020-06-09 14:09:20

kuzeyden güzel haberler bekliyoruz. kampüs olmadan üniversite olmaz

Avatar
Üniversite ve Çorum 2020-06-09 15:25:10

Yozgat;ne ekonomik,ne nüfus,ne de sosyal ve kültürel olarak Çorum ile kıyaslanamaz.Gelip geçerken bakıyorum,Erdoğan Akdağ isimli, zat bir kampüs yaptırmış ve teslim etmiş.Üniversite binaları tamamlanmış.Akademik kadro içinde Hacettepe desteğiyle çalışmalarına devam ediyorlar.Hatta bazı Çorumlu gençler bile Yozgat üniversitesine akademisyen olmuşlar.

Avatar
Çorumlu 2020-06-09 16:50:52

Darısı tıp gakültesi dersliklerine.

Avatar
Hidur 2020-06-09 19:13:20

Çorumlu gençler kurumumda yükselemediği için gidip Yozgat ta yükseliyor. Çorum Ankara için adam kayırma, rant vb. Bu tür işler için kullanılıyor. Yazık memleketime.