LGS'de sistem mağduriyetine tepki

LGS sonrasında yüksek puan alan bir çok öğrencinin okula yerleşemediği ifade edildi.

31 Temmuz 2018 Salı 20:26
LGS'de sistem mağduriyetine tepki

LGS tercih sonuçları açıklandı, bazı mağduriyetler gündeme geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı LGS’de yeni sistemi bu yıl ilk kez uyguladı.

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bazı yüksek puanlı öğrenciler istedikleri okullara yerleşemedi.

Veliler sistemden kaynaklanan kargaşa yaşandığını iddia ederken, mağduriyetlerin giderilmesi için uzun vadede sistemin tekrar gözden geçirilerek düzenlenmesi, kısa vadede kontenjan artışına gidilmesi gerektiği görüşü hakim.

Konuya ilişkin şikayetlerini dile getiren bazı veliler, Çorum’da yüksek puan alan bazı öğrencilerin istedikleri okula yerleşemediğini iddia etti.

Ciddi mağduriyet yaşandığını ileri süren veliler, merkezde nitelikli olarak tarif edilen 4-5 okul dışında puanın tamamen devre dışı kaldığını, okul başarı puanı, doğum tarihi, okul-mahalle alan sınırı ve tercih hatası gibi çok sayıda kriterin öğrencilerin okullara yerleşmesini engellediğini savundu. Veliler ayrıca sistemin yeni olması nedeniyle yeterince anlatılamadığını, dolayısıyla kavranamadığını ifade ettiler. Mağduriyetin ise en fazla Anadolu liselerinde yaşandığı öğrenildi.

Bazı öğrencilerin sistem mağduru olarak son derece üzgün ve çaresiz kaldığını aktaran veliler, Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, eğitim yöneticilerinin ve üzerine sorumluluk düşen yetkililerin probleme çözüm üretmesini beklediklerini dile getirdiler.

Son Güncelleme: 01.08.2018 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adil 2018-07-31 22:48:30

Bu çocukların emeklerinin gözyaşlarının hesabını kim verecek böyle birşey görülmemiştir iyi olacağına gün geçtikçe kötüye gidiyor eğitim yazıklar olsun çocuklarımızın geleceğiyle oynayanlara

Avatar
Emine 2018-08-01 11:19:58

Önce adres,not bilgisi, mezun olduğu ortaokul şartlarına bakılacagı söylendi eğer bu cocuklarda biribirine yakinsa yaş ve devamsizlik kriterlerine bakilacagi soylendi velilere, bizlerde buna göre tercihlerimizi yaptık.
Sonuç hüsran kimi neye göre hangi okula verdiler aklım almadı.Bu kriterlerle alakasız bir şekilde yerleştirme oldu.
Ayrıca lgs puanları ile Çocuklar nitelikli okullara yerlestiler haberiniz yanlış anladığınız konular var. Velilerin şikayeti lgs puanı ile nitelikli okullara yerlesememek değil; çünkü lgs matematik soruları çok zorlayıcı olduğundan çok az öğrenci iyi puanlar alabildi. Velilerin sıkıntısı mahalli okullardaki maduriyet...

Avatar
Zeliha 2018-08-01 12:17:33

Sınav yok stres yok herkes istediği Okul yerleşecek. Yazıklar olsun sisteminize

Avatar
vatansever hainsavar paralelekoyar 2018-08-01 13:40:02

BU.COCUGUNUZ İMAM HATİP E GİDECEK DEMEK.ZORLA İMAM HATİP E GONDERMEK NEDİR KARDEŞİM.ESKİDEN İMAM HATİP LİLERE YAPILAN ZULMÜN,TAM TERSİ YAPILIYOR ŞİMDİ

Avatar
hayırlısı 2018-08-01 13:41:55

daha durun ne olduki yakında imam hatip ilkokuluda açılır.