LYS adaylarına hafıza teknikleri

Çorum Eğitim Sevenler Derneği (ÇESDER) tarafından Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’na hazırlanan...

29 Ocak 2014 Çarşamba 09:49
 LYS adaylarına hafıza teknikleri

Çorum Eğitim Sevenler Derneği (ÇESDER) tarafından Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’na hazırlanan öğrenciler için hazırlanan ‘Hafıza Teknikleriyle LYS Edebiyat ve Coğrafya Seminerleri’ geçtiğimiz Pazar günü başladı.

Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen ve 5 gün sürecek seminerlerle, üniversite sınavlarına hazırlanacak öğrencilerin motivasyonunu artırıp, görsel ve duysal hafıza tekniklerini hayatın her alanında kullanabilmeleri amaçlanıyor.

Seminerle ilgili açıklama yapan ÇESDER Başkanı Erdem Hızarbaş, “Amacımız her yıl üniversite sınavlarına giren yüzlerce öğrencimizin korkulu rüyası haline gelmiş Edebiyat ve Coğrafya derslerinde net sayılarını artırmak. Sözel dersler ezbere dayanmakta ve bunun için de epey bir zaman gerekmektedir. Bu projeyle sınavda çıkacak tüm konuları 5 gün gibi kısa bir zamanda bitirip öğrencilerimize diğer derslere daha çok zaman ayırmalarını ve böylelikle onların motivasyonlarını artırmayı planlıyoruz.” dedi.

Teknoloji ile birlikte hızla gelişen dünyada eğitimde yeni bir öğrenme şekli olan Hafıza Teknikleriyle Öğrenme fırsatını her öğrenciye sunmak ve onların da bu olanaktan faydalanmalarını sağlamak istediklerini belirten Hızarbaş, “Öğrencilerimizin sınavlarda daha başarılı olmalarını sağlayarak ilimiz eğitimine ve dolayısıyla ülkemiz eğitimine katkıda bulunmak istiyoruz. Kolay ve hızlı öğrenmeyi sağlayarak gençlere ileri yaşamlarında da Görsel ve Duysal Hafıza Tekniklerini hayatın her alanında kullanarak başarılarını artırmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.







Son Güncelleme: 29.01.2014 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165