Mehmetçik Anadolu Polonya’da

Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Polonya’nın Gdansk şehrinde gerçekleştirdi.

30 Mayıs 2019 Perşembe 23:17
Mehmetçik Anadolu Polonya’da

Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Polonya’nın Gdansk şehrinde gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamaya göre, 11-19 Kasım 2019 tarihleri arasında T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca (Türkiye Ulusal Ajansı, http://www.ua.gov.tr) yürütülen Erasmus+ kapsamında Avrupa Komisyonu’ndan hibe ile desteklenen, 2018-1-CZ01-KA229-048017_4 numaralı “The Role of Education in Protecting Children and Women in Conflict” (Çatışmada Çocukların ve Kadınların Korunmasında Eğitimin Rolü” isimli proje Polonya’nın Gdansk şehrinde Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych Nr 2 okulunda, öğretmen ve öğrenci toplantısı yapıldı.

Çekya, İtalya, Polonya, Romanya ve Türkiye’nin ortaklığında yürütülen projenin Gdansk’ta düzenlenen toplantının konusu “Savaş Tarihinde Kadının Rolü” oldu.

Toplantıda öğrenciler, kendi tarihlerinde öne çıkan bir kadın kahramanı tanıttılar. Mehmetçik Anadolu Lisesi öğrencileri, Halide Edip Adıvar ile ilgili sunum yaptı. Öğrencilerin Adıvar ile ilgili hazırladığı video ve portre çalışması ilgi uyandırdı. Öğrencilerin tasarladığı ve Adıvar’ın “Haksızlığa sapıp çoğu insanın seninle beraber olmasını sağlamaktansa adaletle davranıp tek başına kalmak daha iyidir.” sözünün yer aldığı kitap ayracı, katılımcı ortaklara hediye olarak verildi.

Struthof Toplama Kampı ziyaret edilerek Holokost üzerine tartışmalar yapıldı. II.Dünya Savaşı’nda kadınların rolünü anlamak ve Polonya tarihi hakkında bilgi sahibi olmak için, II.Dünya Savaşı Müzesi ziyaret edildi. Gdansk Göçmen Bürosu ziyaret edilerek resmî makamlardan mültecilere dair yapılan çalışmalar öğrenildi ve farklı bakış açıları kazanıldı.

Her ortağın yerel ve popüler müziğinin yer verildiği ve yerel dansların edildiği eğlence ile toplantı sonlandırıldı. Tüm katılımcılar iş birliği içinde bilgi birikimlerini artırıp İngilizce konuşma becerilerini geliştirip bir hafta boyunca muhteşem deneyimler yaşadılar.

Son Güncelleme: 31.05.2019 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165