MEM’den doğalgaz açıklaması

MEM yetkilileri İskilip’te Misakimilli İlkokulu’na doğalgaz bağlantısının neden yapılamadığına açıklık getirdi.

11 Ekim 2018 Perşembe 19:01
MEM’den doğalgaz açıklaması

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, İskilip’te Misakimilli İlkokulu’na doğalgaz bağlantısının yapılamamasına yönelik bazı velilerin gösterdiği tepkilere açıklık getirdi.

MEM kaynaklarından aldığımız bilgiye göre, İskilip’e doğalgazın yakın zamanda gelmesi nedeniyle ilçede bulunan 13 farklı farklı binada makine mühendisi nezaretinde kapsamlı bir çalışma yapıldı. Okullar ve diğer bağlantılı binaların tüm kalorifer kazanları incelendi. Hangi okul binasında doğalgaga geçileceğine dair teknik çalışma yapılırken, kullanım ömrünü tamamlamış kazanlara öncelik verildi. Her biri yaklaşık 100 bin lira ve üzerinde maliyetli farklı binaya doğalgaz tesisatı kuruldu.

Doğalgazın dağıtımını üstlenen firma olan ÇorumGaz, farklı binalarda tesisatları inceledi ve onay verdi.

Bütün süreç yaşanırken binalarda kömürlü kazanlardan doğalgaza en uygun geçişi olanlar en acil ve öncelikli olarak yapıldı.

İskilip Misakimilli İlkokulu kömür sistemli kazanla çalışıyor. Okulun yakıt ve ısınma problemi bulunmuyor. İki binadan oluşan okulda söz konusu binalar tek kazandan ısınıyor. İki bina arasında geçen boruda tespit edilen sorun da en kısa sürede giderilecek. Ayrıca okulun doğalgaz bağlantısının muhtemelen gelecek yıl hayata geçirilmesi planlanıyor.

Son Güncelleme: 12.10.2018 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165