MEM’e Danişment sorusu

Demokrat Eğitimciler Sendikası İl Başkanı Nihat Örs, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Osmancık Danişment Ortaokulu'nda...

11 Ekim 2013 Cuma 13:19
 MEM’e Danişment sorusu

Demokrat Eğitimciler Sendikası İl Başkanı Nihat Örs, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Osmancık Danişment Ortaokulu’nda eğitim denetmenlerince yürütülen soruşturmanın Mayıs ayında başlayıp Temmuz ayının başında sonuçlanmasına rağmen hâlâ uygulanmamasının akıllarda soru işaretleri oluşturduğunu söyledi.

Konuyla ilgili açıklamasında DES İl Başkanı Nihat Örs, “Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü birilerini mi koruyor?” diye sordu.

Örs, “Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Osmancık Danişment Ortaokulu’nda Temmuz ayının başında gerekli soruşturmalar yapılarak raporu hazırlanan dosyanın neden bu zamana kadar bekletildiği merak konusudur. Geçen süre zarfında hâlâ dosyanın akıbeti hakkında herhangi bir gelişme olmamıştır. Yoksa Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gizli bir el bu dosyada verilen kararın uygulanmaması için planlar mı yapmaktadır?” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başka dosyalarda nasıl davrandıklarını bildiklerini belirten DES İl Başkanı Örs, adaletin zedelenmesinin topluma ve kurumların güvenilirliğine zarar vereceğini ifade etti. Danişment Ortaokulu’nda geçen olayların okulun çalışma ortamını, huzurunu çok etkilediğini ve edindikleri bilgilere göre  her geçen gün okul ortamının gerildiğini, çalışma disiplininin bozulduğunu söyledi.


‘Okulda herkes tedirgin’

Örs, açıklamasında şöyle dedi; “Ortam bu kadar gerginken ve daha büyük olayların olmasına müsait iken Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hâlâ alınan kararları uygulamamış olması doğal olarak birilerinin korunduğunu bizlere düşündürmektedir. Meselenin daha ilginç tarafı ise Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir süredir yaptığımız görüşmelerde yetkililer bir türlü dosyaya ulaşamamaktadır. Dosya sanki buhar olup havaya uçmuştur. Sorduğumuz sorulara sağlıklı cevaplar alamamaktayız. Dosyanın gerek içeriği gerekse akıbeti konusunda hiçbir cevap verilememektedir. Şimdi biz soruyoruz, bu dosyanın bu zamana kadar bekletilmesindeki amaç nedir? Dosyanın içeriğindeki cezayı uygulamayacak mısınız? Size gelen bir telkin mi vardır da bu zamana kadar uygulamıyorsunuz? Başka davalara gösterdiğiniz hassasiyeti neden burada göstermiyorsunuz? Adalet terazisinin bozulmasına göz mü yumacaksınız? Biz hiçbir kişinin gereksiz yere ceza almasını, adaletsizlik yapılmasını istemeyiz. Ancak bu okuldaki durum her geçen gün kötüye gitmektedir. Taraflar arasında doğacak olan bir husumette İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de kusuru olacaktır. Eğitim ve öğretim yılı başlamadan bitmesi gereken bu işlemin eğitim yılı içine sarkması okuldaki huzur ortamını alt üst etmiştir. Öğretmeninden öğrencisine herkes tedirgindir. Eğer bizim şüphelerimiz doğru çıkarsa bu durum görevi kötüye kullanmaktır. Gerekli takibatı sendika olarak yapacağız. Hiçbir üyemizin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz.”





Son Güncelleme: 11.10.2013 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eğitimci 2013-10-13 14:55:30

Nihat hocayı tebrik ediyorum. meseleleri gündeme getiriş üslubu güzel. Adalet herkese bir gün lazım olur...