Merkez YİBO’da tatbikat

Merkez Yatılı Bölge Ortaokulu(YBO)'nda deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

14 Mart 2015 Cumartesi 11:27
 Merkez YİBO’da tatbikat


Merkez Yatılı Bölge Ortaokulu(YBO)'nda deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.


28 Şubat ''Sivil Savunma Günü'' ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sivil Savunma Kulübü öğretmenleri Sema Yüce, Murat Emiroğlu ve Nurdoğan Akman’ın hazırladığı senaryo ile  tatbikat yapıldı.


İlk sirende sıraların altına giren tüm öğrenciler, ikinci siren sesinde seri bir şekilde her sınıf için ayrılan merdivenlerden okulu boşaltıp belirlenen yerde sıra oldular. Yoklamalar alındıktan sonra senaryo gereği arama ve kurtarma ekibi önceden hazırlanan yıkılmış evin içinde 2 kişinin canlı olduğunu tespit etti. Ekip, yıkıntının altından birini ağır yaralı diğerini de hafif yaralı kurtardı.


Öğrencilere görsel olarak sunulan bu tatbikatla deprem anında nasıl hareket edileceği öğrencilere gösterilmiş oldu.


Okul Müdür Başyardımcısı Cihan Erdem, tatbikat sonrasında yaptığı konuşmada, depreme hazırlık, deprem anı ve sonrasında yapılacakların hayati önem taşıdığını belirterek, öğrencilerin deprem bilinci ile yetişmesi gerektiğini vurguladı.


Sonra okul paydaşı olan Çorum Belediyesi itfaiye ekibi silen çalarak okul bahçesine girdi. Senaryo gereği okulda mahsur kalan öğrencileri katların penceresinden aldılar. Kurtarma çalışmasın ıtakiben  İtfaiye Çavuşu Fatih Cıdık, yangında neler yapılması ve yangının nasıl söndürüleceği ile ilgili bilgi verdi. Tatbikat yangın söndürme çalışması ile sona erdi.



Son Güncelleme: 14.03.2015 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.