Mesleği uzmanına sordular

Hitit Üniversitesi öğrencileri MMM) Fikret Tepençelik’ten mesleğin püf noktalarını dinlediled

06 Aralık 2017 Çarşamba 13:20
Mesleği uzmanına sordular

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları Bölüm Başkanı Öğretim Görevlileri Doğan Demirci, Cemal Çevikli, Ahmet Erkan Cihangir, Emrah Şahin ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı öğrencileri, teknik gezi kapsamında Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir (SMMM) Fikret Tepençelik’i ziyaret etti.

Aynı zamanda Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı olan Fikret Tepençelik, muhasebenin, kuruluşların tüm işlemlerini takip eden, işlemleri kaydeden ve sonuçlandıran bir meslek olduğu için son derece önem taşıdığını belirterek, “Muhasebe sadece ticari kuruluşların değil, devlet kuruluşlarının, derneklerin, vakıfların vb. gibi kurum ve kuruluşların da işlemlerini takip ettiği için her bir kuruluş için çok önemli. Sıradan bir kuruluşun dahi basit veya sistemli bir muhasebe sistemi olması gerekiyor.” dedi.

Muhasebe sektöründe ara elemana çok ihtiyaç duyulduğunu belirten Tepençelik, öğrencilerin kendilerini geliştirmesi durumunda sektörde rahatlıkla iş bulabileceklerini ifade etti.

Mesleki bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Tepençelik, mesleğe dair soruları yanıtladı.

Teknik Gezi hakkında konuşan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık da, reel sektör ile işbirliğini çok önemsediklerini, bu nedenle çok sayıda etkinlik organize ettiklerini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.