Milli Eğitim Bakanı değişti

Milli Eğitim Bakanlığı görevinden affını isteyen Ziya Selçuk'un yerine Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

06 Ağustos 2021 Cuma 09:37
Milli Eğitim Bakanı değişti

Milli Eğitim Bakanlığı görevine Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Özer'in yardımcıları da belli oldu.

Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ziya Selçuk Milli Eğitim Bakanlığı görevini Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'e bıraktı.

Geçmişte ÖSYM Başkanlığı yürüten Özer, 2010-2017 yılları arası Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü oldu. Özer son olarak Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

3 YENİ BAKAN YARDIMCISI

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine de 3 yeni isim getirildi.
Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Petek Aşkar ve Dr. Sadri Şensoy yeni bakan yardımcıları olarak görev yapacak.

MAHMUT ÖZER

5 Mayıs 1970 yılında Tokat'ta doğan Prof. Dr. Mahmut Özer, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun oldu.

1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisi olarak görev yaptı.

Yüksek Lisans ve Doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamladı. 1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesinde Öğretim Görevlisi, 2002-2010 yıları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

28 Kasım 2010-4 Ekim 2017 tarihleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olan Özer, 1 Ağustos 2015-1 Ağustos 2016 tarihleri arasında Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığı yaptı.

ZİYA SELÇUK’TAN VEDA MESAJI

Milli Eğitim Bakanlığı görevinden affını isteyen Selçuk'un bakanlık görevi sona erdi. Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türk milletine, eğitim camiasına ve birlikte görev yaptığı arkadaşlarına teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanlığı görevinden affını isteyen Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından bir teşekkür mesajı yayımladı.
Mesajında, görevinin bugün itibarıyla nihayetlendiğini söyleyen Selçuk, "Bana ülkemin çocukları için çalışma imkanı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Milletimize, eğitim ailemize, birlikte görev yaptığım Bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı görevine atanan Mahmut Özer ve yeni bakan yardımcılanına başarılar diledi.

KAYNAK: TRT HABER

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ah Ziya ah. Ne umutlarimiz vardi. 2021-08-06 14:50:53

Ziya Selcuk Milli Egitim Bakanligi suresince tam bir hayal kirikligi oldu. Onceleri herkes umutluydu ama sonradan hicbirsey yapamayan (yaptirilmayan, yapmasina izin verilmeyen) bombos bir bakan olarak tarihe gecti. Tek adam rejiminde yeni bakanin kim oldugunun onemi yok, sokaktan herhangi bir insanida bakan yapabilirler. Bu ulkede herseyin bakani RTE ve saraydaki danismanlaridir. Butun kararlar sarayda alinir ve koltukta oturanlar uygular. Dolayisi ile kimin ne bakani oldugunun onemi yok.

Avatar
Çorumlu 2021-08-07 08:58:00

Bakan demeyelim biz ona,hiç bir iradeleri yok. Herşeyi yöneten tek bir kişi var..