Milli Eğitim gölge etmesin

Özgür Eğitim Sen Şube Başkanı Serdar Efe, 23 Nisan Ortaokulu’nda yaşanan fiziki yetersizliğe dikkat çekti.

09 Nisan 2018 Pazartesi 11:32
Milli Eğitim gölge etmesin

Özgür Eğitim Sen Şube Başkanı Serdar Efe, 23 Nisan Ortaokulu’nda yaşanan fiziki yetersizliğe dikkat çekerek, “Milli Eğitim gölge etmesin yeter.”dedi.

İşte Serdar Efe’nin o açıklaması;

“Milli Eğitim Bakanlığı yıllardır sadra şifa hiç bir şey yapamamanın hatta var olanı da bozmuş olmanın verdiği  eziklikle kendisine bir günah keçisi buldu, yüklendikçe yükleniyor. ‘Ben yapmadım, o yaptı’ mantığıyla öğretmeni işaret eden bakanlık halkın ve öğrencinin gözünde  aşağılayıp düşürdüğü öğretmenini, başına bir sürü angarya çıkartarak da cezalandırıyor. Zannediyor ki öğretmeni  ne kadar huzursuz edersem (dört yılda bir sınav yaparak), öğrenci ve veliye öğretmen için not verdirip ne kadar onuruyla oynarsam, liyakatsiz torpilli adamları başlarına getirip öğretmeni ne kadar çok ezersem, korku veya çıkar hesabıyla  onları nasıl sarı sendikacılığa mahkum edersem  o kadar iyi netice alırım. Öğretmenler  de küçük çocuklar gibi güzel not alacağım diye deliler gibi çok çalışır; Milli Eğitim’de şaha kalkar. Ciddi ciddi adamların hazırladığı, kargaların bile güleceği  senaryolar bunlar.

 Bakanlığa tavsiyemiz bunlarla uğraşmaktansa hiç değilse başladıkları birkaç güzel uygulamayı  sonuca ulaştırmasıdır. Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın açıkladığı ‘tüm okullarda normal eğitime geçiş uygulaması’ bunlardan bir tanesi. Genelde sıkı bir şekilde uygulanmaya çalışılmasına rağmen bazı aksaklıklar  yaşanıyor, yaşanmakta. Çorum  23 Nisan Orataokulu’nda yaşanan durum misali. İki binin üzerinde öğrencisi bulunan, bazı sınıflarında mevcudun kırkı geçtiği  okulun; önümüzdeki yıl da tam gün eğitime geçmesi olası görünmüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul mevcudunu azaltmak için hükümet  politikalarına muhalefet edercesine dil ağırlıklı 5.sınıf bile açtırmadı. Diğer okullarda olan dil sınıfları (ki bu da Sayın Başbakan’ın  hayata geçirmeyi  istediği  bir projedir)  23 Nisan Orataokulu’nda açtırılmadı. Ama maalesef çok  da fark eden bir şey olmadı. Çocuklar gün doğmadan okula gelip gece yarısı okuldan çıkıyorlar. Teneffüsler  o kadar kısa ki öğrencilerin, ne dinlemeye, ne bahçede oynayıp stres atmaya ne de  kantinden  bir şeyler almaya vakitleri oluyor. Okul onlar için bir işkenceye dönüşmüş durumda. Bürokratlar yaptık yapacağız derken nesiller  arada heba oluyor.

Aslında okulun kullanılamayan bir ek binası da var. Kullanılamamasının sebebi ise buraya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün el koymuş  olması. Kırk çocuk bir sınıfta ders yapmaya çalışırken, o okulun sınıfı olması gereken  bölümlerde bürokratlar tek kişi oturuyorlar. Yani milli eğitim bir taraftan eğitimle ilgili ahkam kesip atıp tutarken, diğer taraftan eğitime bizzat engel oluyor.

Buradan Sayın Bakan İsmet YIılmaz ‘a sesleniyoruz. Çorum 23 Nisan Ortaokulu’nda Sayın Başbakanın ilan ettiği tam gün eğitime geçilmesi için Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün el koyduğu ek binanın, en kısa sürede boşaltılıp okul  formuna getirilmesi gerekmektedir. (Başka ihsana gerek yoktur.) Bürokratlara bina bulmak bakanlığın problemidir. Bunun bedelini küçücük çocuklar ödememelidir. 2018-2019 Eğitim-öğretim yılında normal eğitime geçmiş, giriş-çıkış saatleri makul, teneffüsleri ferah, öğrenci ve öğretmenleri mutlu bir okul hepimizin temennisidir.

Özgür Eğitim-Sen olarak konunun takipçisi olacağımızı halkımıza duyuruyoruz”

Son Güncelleme: 09.04.2018 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Metin metin 2018-04-09 14:07:33

Çokluk değil haslık önemli olan. Bir sendikanın üye sayısından ziyade omurgalı olması daha önemli. Bölge dışından gelen insanlar işlerini bir şekilde ayarlıyor adres göstererek geliyorlar. Bunu okul tek başına onleyemez nüfus müdürlüğün'den tut emniyete ... Her kuruma görev düşüyor. Ayrıca gelmeseler ya özele yada imam hatip'e gidecekler öğrenciler. Üç beş okul kaldı imam hatip olmayan vatandaş ne yapsın mecbur ayarlayın gönderecek çocuğunu. Fatih Sultan Mehmet'in orada yapılan okul normal ortaokul olsa belki tam güne geçer 23 Nisan. Bu devirde 40 kişi üzeri sınıflarda eğitim olmuyor.

Avatar
Mesut 2018-04-09 15:15:19

Evet ,nerde çokluk ... çözüm odaklı olunacağına üye sayısı ile ilgilenmeyelim. Sayı çok olmakla içerisinde çözüm üretecek olmaması hiçbirşey ifade etmez. Sanki 23 Nisan orta okulu başka bir kuruma bağlı

Avatar
müzeyyen 2018-04-09 16:16:14

Demek Milli eğitim müdürlüğünün bina ve bahçesi 23 nisanortaokuluna ait. o zaman neden yıllardır çocuklarımız tıkıştıkış okuyor. bir veli olarak bunu soruyorum. bence tüm veliler harekete geçmeli.

Avatar
SELİM CİĞERCİ 2018-04-09 14:57:28

bu yazı isabet olmuş. benim çocuğum 25-30 kişilik sınıflarda eğitim görmesi gerekirken 35-40 kişilik sınıflarda okuyor. Duyarlı olmanızı bekliyoruz.

Avatar
Aliya 2018-04-09 23:39:22

Durum ortada, milli eğitim bir açıklama yapar mi? Bilmiyoruz. Çorum'un en gözde okullarından biri seneye tam güne gecçmezse, sorumlular okulun sınıfı olması gereken odalarında rahatça çay kahvelerini yudumlayabilir mi? Onu da bilmiyoruz. Eğitim şart.

Avatar
Bİr veli 2018-04-09 18:45:38

Serdar Bey çok doğru analiz yapmış.Öğrenciler 35-40 kişilik sınıflara mahkum edilirken -bu haber sayesinde öğrendik- İl Milli Eğitim Müdürlüğü Binasının 23 Nisan Ortaokuluna yani gerçek sahibine verilmesi gerektiği ortadır.Hiçbir eğitimci bu kadar vurdumduymaz olamaz.

Avatar
Yıımaz 2018-04-09 23:37:21

Güzel bir Konuya temas edilmiş bu devirde 40'ar kişilik sınıflarda eğitim yapılması hem çocuklar için hem de öğretmenler için çok zor bir durum, eldeki imkanlar değerlendirilmelidir

Avatar
adsiz 2018-04-09 23:39:25

konuyu güzel özetlemiş.

banner165