Minik yüreklerin merhameti

Mimar Sinan Anaokulu öğrencileri soğuk kış günlerinde dışarıda aç kalma tehlikesiyle...

14 Ocak 2015 Çarşamba 10:15
 Minik yüreklerin merhameti


Mimar Sinan Anaokulu öğrencileri soğuk kış günlerinde dışarıda aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan kuşları unutmadı.


www.corumhakimiyet.net’te yer alan Gülesin Ağbal Demirer imzalı habere göre, önce sınıflarında kuşlara yem hazırlayan minikler, hazırladıkları yemleri okul bahçesindeki ve çevresindeki ağaçlara asarak, kuşlara ulaştırmaya çalıştı.


Mimar Sinan Anaokulu Minik Mucitler ve Papatyalar sınıfı öğrencileri, soğuk kış günlerinde kuşların aç kalmaması için evlerinden bulgur, ekmek kırıntısı, buğday, yarma ve kuş yemi  getirdi. Bazı annelerin de yardımcı olduğu etkinlikte çocuklar önce sınıfta kuş yemlerini hazırladı. Kuş yemlerini hazırlamak için anneler, karton rulolara ip geçirerek, yemlerin askısını oluşturdular. Öğrenciler de karton ruloları öğretmenlerinin hazırladığı şerbet ile kapladılar. Daha sonra rulolar kuş yemlerinin konulduğu tepsiye batırılarak, kuş yemi ile kaplandı. Ardından, çocuklar soğuk havaya aldırmadan öğretmenleri ve anneleri rehberliğinde önce okul bahçesindeki ağaçlara, sonra da okulun karşısındaki çamlık alana kuş yemi bıraktılar. Ruloların kaplanmasından sonra artan kuş yemini de çocuklar, avuçlarında ağaçların altına bıraktılar.


YA SOKAKTAKİ KEDİ VE KÖPEKLER?!


Kuş yemlerini bıraktıktan sonra öğretmenler, "Sokakta yaşayan kediler, köpekler ne olacak? Onlara da yem bırakmamız gerekmez mi? Onlara nasıl yem bırakabiliriz?" gibi sorularla öğrencilerin dikkatini çekmeye çalıştı. Sorulan sorulara öğrenciler, "Sütün içine ekmek doğrayıp dışarıya bırakabiliriz. Biz yediğimiz tavukların kemiklerini köpekler yesin diye çöpün kenarına bırakıyoruz.  Annem çorba pişirince ondan da dışarıya bir tabak bırakabiliriz. Annem bazen tabağıma çok yemek koyuyor, yiyemiyorum. Kalanını onlara verebilirim." şeklinde cevaplar vererek, sokak hayvanlarına karşı ne kadar duyarlı olduklarını çocuk refleksleri ile ortaya koydular.


FSM MİNİKLERİ DOĞAYA YEM BIRAKTI


Fatih Sultan Mehmet İlkokulu 3/C sınıfı minikleri, kış aylarında aç kalan hayvanlar için doğaya yem bıraktı.


Sınıf öğretmeni Şeref Şensoy rehberliğinde, öğrencilerin doğal yaşama ve canlı hayata karşı duyarlılıklarının geliştirilmesi ve merhamet duygularının geliştirilmesi amacıyla ormana bir gezi düzenlendi. Yapılan gezide kış koşullarının ağır geçmesi nedeniyle yiyecek bulmada zorlanan kuşlar ve diğer hayvanlar için öğrencilerle birlikte doğaya 100 kg yem bırakıldı. Öğrenciler doğal hayata karşı yaptıkları iyilik hareketinin bilincinde olarak hareket ettiler ve gezide kar topu da oynayarak bolca eğlendiler.


Okul Müdürü Haydar Deveci, 3/C sınıfınca yapılan bu önemli faaliyet için öğrencilere ve okuldaki görevine yeni başlayan Şeref Şensoy'a teşekkür ederek bu iyilik hareketinin diğer sınıflara ve okullara da örnek teşkil etmesini diledi.




Son Güncelleme: 14.01.2015 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.