MYO’lar fakültelerden daha fazla ilgi görüyor

Çorum'da meslek yüksek okulları fakültelerden daha fazla tercih ediliyor.

23 Ağustos 2019 Cuma 13:26
MYO’lar fakültelerden daha fazla ilgi görüyor

Hitit Üniversitesi'nde meslek yüksek okullarının ileride istihdam sağlayan bölümleri fakültelerden daha fazla ilgi görüyor.

Çorum merkez ve diğer ilçelerde olduğu gibi Sungurlu Meslek Yüksekokulu da fakültelerden daha çok ilgi görüyor.
Çorum’daki bazı fakülteler mevcut kontenjanlarını bile dolduramazken, Sungurlu Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan bölümlerin kontenjanları doluluk oranına ulaştığı öğrenildi.
2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 392 kontenjan açıldı. 350 öğrenci Sungurlu Meslek Yüksekokulunu kazandı.

Halan devam eden e- kayıtlarda toplamda 300 öğrenci kayıt yaptırdı. 23 Ağustos 2019 tarihine kadar 350 öğrencinin tamamının kayıt yaptıracağı açıklandı. Boş kalan 40 kontenjanında ek kayıtlar sonucunda dolacağı bekleniliyor.
Sungurlu Meslek Yüksekokulunda bu dönem de Dış ticaret, Fizyoterapi, Bilgisayar programcılığı, Sosyal Hizmetler, Çocuk Gelişimi, Sağlık kurumlar İşletmeciliği, İşletme yönetimi, Tıbbı tanıtım ve pazarlama olmak üzere 8 programın 2’si hariç diğer bölümlerin hepsinin doluluk oranına ulaştığı öğrenildi.

SUNGURLU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.