MYO’ya Bitki Koruma Bölümü

Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde ‘Bitki Koruma Programı’...

24 Aralık 2014 Çarşamba 16:05
 MYO’ya Bitki Koruma Bölümü


Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde ‘Bitki Koruma Programı’ açılması konusundaki teklif,  Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek uygun görüldü.


Hitit Üniversitesi’nden verilen bilgiye göre, ara eleman yetiştirme noktasında önemli bir işleve sahip olan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, her geçen gün istihdam odaklı yeni bölümleriyle sadece nicel olarak değil, nitelik olarak ta yükselişine devam ediyor.


Gerek Çorum gerekse ülkenin daha hızlı büyüyüp gelişmesi ve küresel pazarda rekabet edebilirliğinin artması için vazgeçilmez bir unsur olan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, ortaya çıkan yeni ihtiyaçlar ve değişen durum karşısında her anlamda revizyona giderek fiziki mekânlarında da hızla iyileştirmeler yapıyor.


Kısa bir süre önce temelleri atılan ve yakın bir zamanda en son teknoloji ile donatılarak modern tasarıma sahip prestijli binaları hizmete girecek olan Meslek Yüksekokulu, yeni binaları ile gelişimini sürdürmeye hızla devam edecek.


Bitki Koruma Programının Amacı...


Dünyada ve ülkemizde sağlıklı tarım ürünlerine olan ilgi gün geçtikçe artmaktadır. Tarım ürünlerinde pestisit kalıntı denetimleri yapılarak ürünlerin ihracat işlemlerinde ülkelere girişlerine izin verilmektedir. Bu nedenle tarımsal ürünler yetiştiren işletmelerde Bitki Koruma mezunları ( Mühendis veya tekniker) tercih edilmektedir. Bu bölümde zararlı böceklerin, haşerelerin, hastalık etmenlerinin ve yabancı otların tanınması ve mücadele yöntemleri ile ilgili dersler teorik ve uygulamalı olarak verilecektir. Bitkisel üretim sırasında karşılaşılan zararlı, hastalığa neden olan etmenler (fungus, bakteri, virüs, böcek, akar, nematod vd.) ile yabancı otlarla mücadeleyi, teknik olarak doğaya ve çevreye zarar vermeden, modern yöntemler ile çözebilecek olan ziraat mühendisleri ve tarım işçileri arasında uygulayıcı statüde görev yapacak nitelikli eleman ( Ziraat teknikeri) yetiştirmektir. Bitki koruma programı ile birlikte öğrenciler aktif ve pasif bitki koruma yöntemleri olarak iki bölüme ayrılan mücadele yöntemlerini öğrenecekler, bu yöntemlerde kullanılan canlı gruplarını ve diğer yöntemleri tanıyacak ve uygulama imkanı bulabileceklerdir. Programın açılıp eğitim öğretime başlaması ile öğrenciler doğal kaynakların korunması, iyi tarım ve ekolojik tarım uygulamaları hakkında güncel bilgilere sahip olacaklardır.




Son Güncelleme: 24.12.2014 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165