O bölümler ilk öğrencilerini aldı

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ ilk öğrencilerini aldı.

05 Ekim 2018 Cuma 22:35
O bölümler ilk öğrencilerini aldı

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizin Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Bıyık ile birlikte fakülte öğretim üyeleri ve öğrencilerini ziyaret etti.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başladığı ilk günlerde, fakültenin ilk öğrencileri ile bir araya gelen Alkan, öğrencilere üniversite hakkında bilgi paylaşımında bulunarak, bu yıl özel yetenekle ilk öğrencilerini almasına karşın Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ne oldukça yoğun bir başvurunun gerçekleşmiş olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Mühendis kökenli olmasına rağmen vakit buldukça sergi ve konser gibi çeşitli sanatsal etkinliklerini takip etmeye çalıştığını belirten Alkan, Resim ve Müzik Bölümleri başta olmak üzere Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin mevcudiyetinin gerekliliğine inandığını ve bu yönde yapılan çalışmaların sonucu olarak ise bölümlerin öğrencileri ile bir arada olmanın haklı gurur ve memnuniyetini yaşadığını belirtti. Fakülte öğrencilerine “ilk olmanın zor; ancak bir o kadar da özel olduğunu” aktaran Alkan, ilerleyen zamanlarda yapılacak sanatsal etkinlikleri imkanlar ölçüsünde destekleyeceğinin altını çizdi.

Dünyayı şekillendiren insanların bu coğrafyadan çıktığını, artan rekabet koşullarında sıradan olmamak gerektiğini, hala birçok konuda Mimar Sinan’ın eserlerini aşamadıysak bunun daha kat edecek çok yolumuz olduğu anlamına geldiğini vurgulayan Alkan, sanat ve estetik duygumuzu kaybetmediğimiz sürece birçok sorunun üstesinden gelebileceğimizi belirtti.

Rektör Alkan, öğrencilerle buluşmasının ardından Resim ve Müzik bölümlerinde görev yapan öğretim elemanları ile bir araya geldi. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi fakültenin ilk öğrencilerini alıyor olması münasebetiyle bilgi alış verişinde bulunan alkan, öğretim elemanlarına yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.