O okul yıkılacak

Karşıyaka Ortaokulu binasının yıkılmasına kararlaştırıldı.

03 Aralık 2018 Pazartesi 15:23
O okul yıkılacak

Karşıyaka Ortaokulu binasının yıkılmasına kararlaştırıldı.

Valilik’ten yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından Merkez Bahçelievler Mahallesi Karşıyaka Semtinde bulunan Karşıyaka Ortaokulu binasının incelemesi tamamlandı.

Hazırlanan raporda okul binasının deprem yönetmeliğindeki sınır koşullarını sağlamadığı ve risk teşkil ettiği düşünülerek yıkılması tavsiye edildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan rapor 29 Kasım’da tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildi.

Bugün itibariyle Karşıyaka Ortaokulu’nda eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verilerek bina boşaltılarak öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için çalışmalar başlatıldı.

Konunun haber alınması üzerine Vali Mustafa Çiftçi okula giderek yerinde incelemelerde bulundu. Vali Çiftçi, burada Milli Eğitim Müdürü, eğitim yöneticileri, okul müdürü, okul aile birliği başkanı ve Bahçelievler Mahallesi muhtarı ile yaptığı durum değerlendirilmesi sonucunda; öğrencilerin mağduriyet yaşamadan aynı bahçe içerisinde bulunan Şehit Onur Bakbak İlkokulu’nda eğitim ve öğretimlerine devam etmesine karar verildi.

Son Güncelleme: 03.12.2018 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.