Öğrencilerin yönetime itirazı var

Hitit Üniversitesi'nde bazı fakültelerde yüz yüze eğitim başladı, öğrencilerde koronavirüs vakalarında artış olduğu belirtildi.

23 Nisan 2021 Cuma 19:11
Öğrencilerin yönetime itirazı var

Hitit Üniversitesi’nde bir süre önce bazı fakültelerin bazı bölümlerinde yüz yüze eğitime başlandı. Üniversite Senatosu’nun inisiyatifiyle alınan yüz yüze eğitim kararından sonra şehir dışından Çorum’a taşınan öğrencilerin bir kısmı yurtlarına yerleşti, bir kısmı öğrenci evlerinde barınmaya başladı. Dersler resmen başladı, hatta vize sınavlarına yaklaşıldı. Ancak üniversitenin pandemi tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitim kararı almasından çok kısa bir süre sonra hem ülke genelinde hem de Çorum’da vakalar hızla tırmanışa geçti. Vaka artışının etkileri zamanla yüz yüze eğitime geçen Hitit Üniversitesi’nde de görüldü.

Rektörlük inisiyatifiyle açılan fakülteler arasındaki Spor Bilimler Fakültesi’nde yüz yüze eğitimle birlikte koronavirüs temaslısı çok sayıda öğrencinin olduğu belirtildi. Bazı öğrencilerin sağlıklarının risk altında oldukları gerekçesiyle yüz yüze eğitimin sonlandırılması için üniversite idaresine dilekçe verdikleri, sosyal medya hesaplarından konuya dikkat çektikleri, ancak herhangi bir netice alamadıkları öğrenildi. Öğrenci velilerinin de çocukları adına aynı tedirginlik ve endişeyi taşıdıkları vurgulandı.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’nün yüz yüze eğitim kararında zamanlama hatası yaptığı görüşünü savunan bazı veliler ise söz konusu kararın yeniden gözden geçirilmesinin önemine dikkat çektiler. Yüz yüzü eğitimle hem sağlık açısından riskler yaşandığını hem de kısıtlamalı günlere geçilmesiyle bilhassa gurbette bulunan öğrencilerin her açıdan mağduriyet yaşadığını vurgulayan veliler, üniversite yönetiminin empati yapmaya davet ettiler.

Son Güncelleme: 23.04.2021 21:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-04-24 02:28:59

Çocuklar hasta olmuş karantinadalar saçma sapan yorum yapıyorsunuz. Başka memleketlerden gelmişler. Aileleri yanlarında değil. Karantinada ruh hallerini düşünün. İhtiyaçları olan herşeyi temin edebilecekler mi?

Avatar
Haftaya Yüz Yüze Sınavlar Başlıyor 2021-04-23 22:40:26

Virüsün yayılması falan hikaye. 2 dönemdir Uzaktan eğitim ile rahat rahat Uzaktan sınava giren öğrenciler uzun bir aradan sonra gerçek ortamda sınava girecekler. Bence dertleri sınavlardan çakacak olmaları. Başka bir dert yok bence. Sınavları kaldırdık yüzyüze eğitime devam denilsin kimse sesini çıkarmayacak emin olun.

Avatar
Adil 2021-04-24 03:06:06

Şimdi tek derdimiz çocukların sınavdan çakacakları için online eğitim istiyor olmaları mı acaba yav bugün vaka ve ölü sayısını gördünüz mü derhal Hitit Üniversitesi yüz yüze eğitime ara vermeli sağlık herşey den önemli dünya online eğitimdeyken çorumda şartmı yüz yüze anlamadım gitti

Avatar
Bilen 2021-04-23 19:58:21

Rektörümüz ve senatonun bu durumu tekrar değerlendireceği kanaatindeyim.