Okul çevrelerinde yasaklı gıda denetimi

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri okul çevrelerinde gıda denetimi yapıyor.

20 Aralık 2019 Cuma 15:31
Okul çevrelerinde yasaklı gıda denetimi

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri okul çevrelerinde gıda denetimi yapıyor.

Zabıta ekipleri son günlerde okul kantinleri ve çevredeki gıda satışlarında yaşanan üzücü olayların ardından denetimlerini sıkılaştırdı. Okul çevrelerinde gerçekleştirilen denetimlerde özellikle bakkal ve büfeler ekipler tarafından kontrol edildi.

Bakkaliye ve büfelere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, ilgili kanun ve yönetmeliklere uygunluk, genel hijyeni ve çalışma şartları denetlendi. Ekipler okul önlerindeki, öğrencilerin uğrak yeri olan pastane, kafeterya ve simitçilerle birlikte seyyar satıcıları da kontrol etti.

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin birçok alanda çalışmalarına aralıksız devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın özellikle öğrencilerin sağlığına zarar verecek hiçbir şeye izin vermeyeceklerini belirterek, “Çocuklarımız geleceğimizin güvencesi ve yarınlarımız. Onların sağlığı bizim için çok önemli. Bu zamana kadar rutin olarak denetimler yapan Zabıta ekiplerimiz denetimlerini artırarak devam ediyor. Okul önlerinde üretim yeri belli olmayan, sağlıksız koşullarda gıda satışı yapılmasına asla izin vermiyoruz. Bunun yanı sıra okulların etrafında bulunan bakkal ve büfelerde de sıkı bir denetim yapıyoruz. Bu denetimler neticesinde öğrencilerimizin sağlığını olumsuz yönde etkileyecek olan gıdalara el koyuyor ve bunları imha ediyoruz. Amacımız vatandaşımızın huzur, esenlik ve sağlığını sağlayıp korumaktır.” dedi.

Son Güncelleme: 20.12.2019 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165