Okulda turşu yaptılar

Sungurlu'da öğrenciler turşu kurma heyecanı yaşadı

22 Ekim 2019 Salı 09:04
Okulda turşu yaptılar

Sungurlu Alembeyli Ortaokulu 5 ve 6. sınıf öğrencileri turşu kurma heyecanını yaşadı.

Öğrenciler kış hazırları kapsamında turşu kurmayı öğrendiklerini belirtirken, sınıf içerisinde salatalık, biber, havuç, lahana, maydanoz, sirke, limon tuzu ile hazırladıkları turşuları kavanozlara yerleştirdiler. Öğrencilerden Emre Taner ‘’Önümüz kış mevsimi ve biz de arkadaşlarımız ile beraber turşu kurmaya karar verdik. Sınıfımıza getirdiğimiz malzemeleri inceledik. Önce ellerimizi güzelce yıkayarak kendi ellerimizle yaptığımız turşularımızı heyecanla kavanozların içine koyduk. Öğretmenimiz kavanozun içine sarımsak ekledi ve turşumuzu tamamladık. Artık turşunun nasıl kurulduğunu öğrenmiş olduk. Evde küçük bir kavanoza turşu kurabilir büyüklerimize yardım edebiliriz. Yaptığımız bu turşuların olmasını ve paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz’’ dedi.

Fen Bilimleri öğretmeni Gülsüm Alagözoğlu, öğrencilerin bu faaliyeti yaparken hem öğrendiklerini hem eğlendiklerini hem de kendi kendilerine bir iş yapabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Alagözoğlu, "Öğrencilerimiz ben yapamam tedirginliği yaşıyor. Bu tür etkinliklerle öğrencilerimizin kendilerine özgüvenleri gelmiş oluyor ve becerileri ortaya çıkmış oluyor. Öğrencilere güvenmeli, onlara sorumluluk ve görevler vermeliyiz. Onları bu şekilde hayata hazırlamış oluruz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sung 2019-10-24 01:03:34

Devamında yoğurt,salça,pekmez, hedik yaparlar gibi.

banner165