Okullarda karne heyecanı

Çorum’da 92 bin 420 öğrenci karne sevinci yaşıyor.

17 Ocak 2020 Cuma 11:46
Okullarda karne heyecanı

Çorum’da 92 bin 420 öğrenci karne sevinci yaşıyor.

2019-2020 eğitim öğretim yılında 32 anaokulunda 8.739 okul öncesi, 183 ilkokulda 27.458, 153 ortaokulda 29.605, 104 orta öğretimde 26.618 olmak üzere toplam 92.420 öğrenci, 783 idareci ve 7.651 öğretmen yarı yıl tatiline başladı.

Vali Mustafa Çiftçi’nin katılımıyla  İsmail Kakaç ve Ubeydi Gazi İlkokulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı da, yarı yıl tatili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İşte o mesaj:

“Yoğun ve yorucu bir okul döneminden sonra öğrencilerimiz, karnelerini alarak tatile girecekler. Dinlenmek, oyunlar oynamak, daha fazla kitap okumak için tatili iyi bir fırsat olarak görmek gerekir. Bunun yanında öğrencilerimizin eksikliklerini gidererek ikinci döneme hazırlanmaları ve sevdikleriyle birlikte daha çok zaman geçirmeleri için bu süreyi iyi değerlendirmelerini sağlamalıyız.

Değerli Öğretmenim;

Her zaman daha iyiyi, daha yeniyi ve daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendinize ilke edinerek kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Pırıl pırıl yetişen bu yeni nesil, sizin emeğiniz, sizin alın terinizdir. Öğrencilerinizin bilgi ile donanmış, sosyal başarısı yüksek, kendini ifade edebilen, sosyal faaliyetlerde etkin rol alabilen, hayatın her alanında başarılı bireyler olabilmeleri için bir dönem boyunca yoğun bir şekilde emek verdiniz. Fedakârca yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyorum.

Kıymetli Velilerimiz;

Öğrencilerimizin notları ne olursa olsun onlar bizim ömür boyu çocuklarımız olarak kalacaklardır. Çocuklarınızın okuması için elinizden geleni yaptığınızı biliyoruz. Çocuğunuzun karnesini değerlendirirken onu bir başkasıyla kıyaslamayın. Bu kıyaslama onu başarılı kılmayacaktır. Çocuklarımızı hoşgörü, sevgi ve sabırla değerlendirdiğinizde notlarının zamanla yükseldiğini göreceksiniz. Çocuklarımızla yakından ilgilenerek onlara gereken desteği ve güveni verdiğimiz ölçüde hayatta daha başarılı olacaklardır. Eğitimde, bazen karşımıza çıkacak sorunlarla yılmadan, sabırla yol alarak başarılı olabiliriz.

Sevgili Öğrenciler;

Sabırsızlıkla beklediğiniz karnelerinizi alıyorsunuz. Elinizden geleni yapmak için bir dönem boyunca büyük gayret sarf ettiniz. Her birinizi gayretinizden ve başarılarınızdan dolayı içtenlikle kutluyorum. Karnenizdeki notlarınız size dair bilgiler verebilir fakat tamamen sizi tanımlamaya yetmez. Sonuç ne olursa olsun, hayata dair umudunuzu, cesaretinizi; başarıya olan inancınızı ve kendinize olan güveninizi hiç yitirmeyin. Sizler geleceğimizin teminatısınız, gelecekte yaşanılabilir yarınlar sizin başarılarınıza bağlı olacaktır. Bu yolda bizler, öğretmenleriniz ve aileniz her zaman yanınızda olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle il genelinde bir eğitim öğretim döneminin daha sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlanmasında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine, okul müdür ve müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize ve eğitim personelimize canı gönülden teşekkür ederim.

Bu vesile ile tüm eğitim camiamızın sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir tatil geçirmesini diler, saygılarımı sunarım.”

Son Güncelleme: 17.01.2020 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-01-17 12:59:38

Bu konuyu araştırıp haberleştirmezseniz taraf sayılırsınız.
Osmancık ta karnelerin saat 10 daverileceği biz velilere bildirildi. Biz de veliler olarak saat 10 da heyecan ile okulda olduk. Sonra dediler ki vekil gelecekmiş. Tören yapılacakmış. Akşemseddin ilkokulu seçilmiş. Dolayısı ile çocuğumuzun okulu tercih edildiği için sevindik. Bu sevda ile 1 saat dışarıda soğukta bekledik. Vekil geldi. Sınıfları tek tek gezer diye umduk. Meğer ki vekil kızına ve kaymakamın çocuğuna karne vermek için gelmiş. O sınıflar seçildi. Diğer okullar saat 10 da karne aldı. Bize ise soğukta beklemek kaldı. Vekil okul müdürü eniştesi yeni atadığı ilçe mrm müdürü ile bu iki sınıfı ziyaret etti ve gitti. Meğer daha önce saat 10 da denilen program vekilin ve kaymakamın çocuğu için bir buçuk saat ertelenmiş. Bunun altından daha çok sonuç çıkar. Enişte bunun vebali ağır olur. Burası ilkokul bu sabilerinse sevinme hakkı var. Dışarıda hava eksi 3 derece enişte vekil müdür kaymakam bu soğuk halkı değil bence sizi yakar. Aman Reis duymasın.

Avatar
Ahmet 2020-01-17 13:07:44

Son bir not vekil bayrak törenine katılmadan gitti