Organik tarımı incelediler

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Dodurga Kaymakamı...

27 Temmuz 2015 Pazartesi 16:37
 Organik tarımı incelediler


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Elmalı’yı makamında ziyaret ederek üniversite hakkında bilgi paylaşımında bulundu.


Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Elmalı ise, Dodurga ile ilgili fikir alışverişinde bulunarak Rektör Alkan’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.


Rektör Alkan, Dodurga Kaymakamlık ziyaretinin ardından Dodurga Belediyesi’ne geçti. Ziyarette AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve NATO-PA Üyesi Çorum Milletvekili Cahit Bağcı,  İl Başkanı . Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve bazı parti yöneticileri de hazır bulundu.


Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ı ziyaret eden Rektör Alkan, üniversite hakkında bilgi paylaşımında bulunarak Başkan Aydın’ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.


Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren  Başkan Aydın, üniversitenin bugün geldiği noktanın rektör Alkan’ın ve ekibinin gece gündüz demeden çalışmalarının çıktıları olduğunu belirterek, başarılar diledi.


Daha sonra organik tarım uygulaması yapılan Çatar ve Kırklar Mevkii’nde incelemelerde bulunuldu. Kapari ile başlayan organik tarım, rezene, ekinezya, sarıkantaron, melissa otu, adaçayı, kekik, tıbbi nane, lavanta ve karabuğday denemeleri incelendi.


Organik tarım potansiyelinin araştırılması, ilçe ve bölgede yoğunlaştırılması konusunda çalışmalar yapılması ele alındı. Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, yaptığı açıklamada,  “Dodurga İlçesi’nde ceviz, çilek ve kapari yanında tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminde iddialı hale gelinmesinde Üniversitemizin bilimsel katkısı ve Üniversitemizin bu konuda yapacağı teknik çalışmalarla birlikte eğitimle yapacağı çalışmaları çok önemsiyoruz. Rektörümüzün ilk ziyaretinin ardından proje çalışmalarının teknik ekipler düzeyinde sürdürülmesi konusunda bir anlayış birliğine varılmıştır. Üniversitemizin ilimize ve ekonomisine kırsal katkı sağlamasının daha hissedilir hale gelmesini amaçlıyoruz.” dedi.


Rektör Alkan, Çorum ve  ilçelerine üzere yapılacak her türlü destek ve katkıya tüm akademik ve idari personelin hazır olduğunu kaydetti.




Son Güncelleme: 27.07.2015 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.