Örnek olacak, Çorum'a yapılıyor

Çorum Belediyesi'nin Çorum'a, Türkiye'de örnek teşkil edecek yatılı gençlik merkezi kazandıracağı duyuruldu.

17 Ocak 2023 Salı 18:58
Örnek olacak, Çorum'a yapılıyor

Çorum Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olacak bir tesisi daha Çorum’a kazandıracağını açıklandı.

Belediye Başkanı Dr. Hali İbrahim Aşgın, 90 öğrenci kapasiteli Yatılı Gençlik Merkezi’nin yakında ihaleye çıkacağını duyurdu Başkan Aşgın, bu yıl bitirilmesi hedeflenen gençlik merkezinde, başarılı öğrencilerin yetişmesi konusunda tüm imkânları seferber edeceklerini söyledi.

Aşgın, Çorum’da akademik başarısı yüksek olan öğrencilerin yatılı olarak eğitim görecekleri gençlik merkezinin yapımına yakın zamanda başlayacaklarının bilgisini paylaştı.

Gülabibey Mahallesi’nde yapılacak tesisin Türkiye’ye örnek olacağını belirten Aşgın “Şuan bizim çok sayıda Gençlik Merkezimiz var. Bunlara ilave olarak bir tane de yatılı Gençlik Merkezi yapıyoruz. Yatılı Gençlik Merkezi'nin hedefi, Çorum’da akademik başarısı en yüksek olan öğrencilere eğitim vermek.” Dedi.

LGS PUAN SIRALAMASINA GÖRE ALINACAK

90 öğrenci kapasiteli olacak gençlik merkezine öğrenci kayıtlarının puan sıralamasına göre yapılacağını belirten Aşgın “LGS giriş sınavında aldığı puana göre en yüksekten başlayarak müracaat eden öğrencilerimizin kayıtlarını gençlik merkezimize yapacağız” dedi.

HER TÜRLÜ İMKAN SAĞLANACAK

Öğrencilerin yemek, barınma ve okul servisi hizmetlerinin tamamen Çorum Belediyesi tarafından karşılanacağını ifade eden Aşgın “Akademik anlamda da Çorum'un en iyi öğretmenleri ders verecek. Öğrencilerimizin özel dershanelere gitmelerine gerek kalmayacak. Ayrıca, İngilizce ve Arapça olmak üzere az iki yabancı dil öğreteceğiz. Gençlerimiz, dört yılsonunda mükemmel derecede yabancı dil eğitimi almış olacaklar. Gençlerimiz burada gerek akademik, gerekse manevi eğitimlerle en iyi şekilde yetişmiş olarak Türkiye'nin en iyi okullarına gidecekler. Bunun için Çorum Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız.” Dedi.

YIL SONUNDA HİZMETE GİRECEK

Yatılı Gençlik Merkezi’nin ihale aşamasına geldiğini belirten Aşgın “İnşallah bu yılsonu itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 18.01.2023 18:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
recep 2023-01-17 19:35:41

fetöcüler de böyle yapardı. başarılı öğrencileri alır, yedirir içirir sonra da milletine düşman ederlerdi. belediye belediyeliğini yapsın. cemaatçilik değil. türkiyede eğitim bakanlığı da var gençlik bakanlığı da.

Avatar
Osman 2023-01-17 19:44:10

Bu tesisin böyle çok güzel projesini ve ihalelerini yapan Muzaffer beye teşekkür ediyorum

Avatar
Rifat 2023-01-17 19:46:50

Tebrikler yıllarca beklettiniz yeni akıllandınız .

Avatar
Öneri 2023-01-17 21:23:54

Boşelan hizmet binası Eğitime tehsis edilmeli.
Bol sınıf ve bdl kaynak inşAllah

Avatar
ÇORUM 2023-01-18 08:28:30

Eski stadın yerinde mayıs ayında çay içilecek sözü vermişti sayın belediye başkanı bir önceki belediye başkanın yolundan gidiyor yanlış projeler bedesten gibi....

Avatar
Çorumlu 2023-01-22 07:37:58

Bedesteni bitirin artık