ÖSYM’ye Çorum’dan 14 bin öğrenci katıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYM) tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da tek oturum halinde gerçekleştirildi.

15 Mart 2015 Pazar 14:11
ÖSYM’ye Çorum’dan 14 bin öğrenci katıldı


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYM) tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da tek oturum halinde gerçekleştirildi.


48 binada ve tamamı ÖSYM Başkanlığınca görevlendirilen yaklaşık 2 bin personelin görev aldığı sınava 14 bin 85 aday katıldı.


Sınavın kurallara uygun olarak huzur ve güvenlik içerisinde uygulanmasına Valilik, İl Jandarma Komutanlığı, Çorum Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile tüm kamu kurum ve kuruluşlar, sınavın her aşamasında görev alan tüm personel ve adaylar katkı sağladı.


YGS Sonuçları:


Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebilecekler. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde. YGS sonuçları, LYS sonrasında İnternet’ten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacak. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sundu. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmakta. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmakta.


Konu hakkında detaylı bilgi ÖSYM Başkanlığının resmi internet sayfasında yer almakta.

 


Son Güncelleme: 15.03.2015 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.