Özel öğrencilerle buluştu

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

10 Ocak 2020 Cuma 14:29
Özel öğrencilerle buluştu

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile birlikte Çorum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne giden Milletvekili Ceylan, kurum yöneticileri ve öğretmenler tarafından karşılandı. Kurum hakkında bilgiler alan Milletvekili Ceylan, daha sonra da Çorum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerle sohbet eden Milletvekili Ceylan, başta Çorum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olmak üzere Çorum’da bulunan özel öğrencilerin durumu ve eğitim olanakları hakkında da bilgiler alan Milletvekili Ceylan, AK Parti iktidarı döneminde de engelli ve dezavantajlılara yönelik yapılanlardan da bahsetti.

2005 yılında 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununa eklenen madde ile ilk defa bakıma muhtaç tüm engellilerin bakım hizmeti kapsamına alındığını hatırlatan Ceylan, kanunda yapılan değişiklikle engellilerin eğitim almalarına olanak sağlayan rehabilitasyon merkezlerinin sayılarının artırıldığı gibi engellilere bağlanan aylıkların kapsamının da genişletildiğini hatırlattı.

Engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı getirildiğini kaydeden Ceylan, engelli çalıştıran işverenlere de prim teşviki sağlandığının altını çizdi.

Sosyal güvencesi olsun ya da olmasın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine devam eden tüm engellilerin, özel eğitim giderlerinin devlet tarafından karşılandığını belirten Ceylan, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde binlerce engelliye bakım hizmeti verildiğini, bunun hem engelli çocukların gelişimine önemli katkı sağladığını hem de ailelerin yükünü önemli ölçüde hafiflettiğini söyledi.

Son Güncelleme: 10.01.2020 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.