Özgür-Der'de gelenek sürüyor

Özgür-Der Çorum Şubesi’nin her yıl düzenlediği liseli gençler kampı Kastamonu Tosya'da gerçekleştirildi.

02 Ağustos 2018 Perşembe 17:00
Özgür-Der'de gelenek sürüyor

Özgür-Der Çorum Şubesi’nin her yıl düzenlediği liseli gençler kampı, Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Çukurhan Yaylası’nda gerçekleştirildi. 28 Temmuz-01 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen kampta gençlere ibadet bilinci ve düzenli ibadet alışkanlığı, görev ve sorumluluk üstlenme ve birlikte dayanışma, programlı kitap okuma, gün mesaisini programlı kullanabilme alışkanlıkları kazandırılmaya çalışıldı.

Cep telefonlarını kullanmayan gençlerin kampında sabah namazı ile başlayan günlük program, cemaatle kılınan namaz sonrası okunan Kur’an’ın ardından Türkçe mealinin verilmesi ve günlük ezber ile devam etti. Kur’an ayetlerinin ve hadislerin ezberlenmesinin ardından nöbetçilerin hazırladığı kahvaltı sofralarında buluşan gençler, sabah erken saatlerde ilk derslerini gerçekleştirdiler. Gençlerin hazırlanıp sunduğu ahlak, ibadet, şahitlik, davet ve tebliğ bilinci derslerine ilaveten sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gerekenler de ele alındı.

Her Müslüman gencin bilmesi gereken müezzinlik ilmihalinin işlendiği derslerde ezan, gamet, dua, tesbihat konuları ele alınırken, gençler namazlarda uygulamalı imamlık ve müezzinlik yapma imkânı buldu.

Tevhid ve Adalet, Kıyam, Rabia, Diriliş, Yöneliş gruplarına ayrılan gençler günlük yemek, temizlik, ikram ve ikişer saatlik gece nöbetlerinden sorumlu oldular. Grup başkanları da kendi grubunun sorumluluklarını zamanında yerine getirmeleri için özen gösterdiler. Serbest vakitlerde voleybol, gezi, satranç, zekâ ve strateji oyunları, ödüllü bilgi yarışması ile vakit geçiren gençler, her gün kitap okuma saatinde Abdullah Bergusi’nin Özgürlüğün Fecri adlı kitabını okudular.

Kampı ziyaret eden Eğitimci Ömer İslam “Kulluk Bilincimiz”, Avukat Ömer Kılıç “Müslümanların Adalet Anlayışı”, Eğitimci Mustafa Kerim Üngör “Sorumluluklarımız”, ve Amasya İHH temsilcisi Serdal Benli de “Yardım Sorumluluğumuz ve İnsani Yardımlara Bakışımız” konularında sunumlarını gerçekleştirip gençlerin sorularını cevaplandırdılar.

Akşam namazının ardından yakılan ateş başında etkinlikler devam etti ve gençler Grup Tuva’nın seslendirdiği İslami ezgilere eşlik ettiler. Gençler yatsı namazının ardından dinlenmek için odalarına çekilirken, sabah namazına kadar devam edecek nöbet görevleri de başlamış oldu.

Son Güncelleme: 02.08.2018 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.