Özgür Eğitim-Sen’den eleştiri

Özgür Eğitim-Sen Basın Yayın İl Sekreteri Mehmet Ökmen, Çorum’da düzenlenen Maker Eğitmen Eğitimi’ni eleştirdi.

22 Aralık 2018 Cumartesi 22:40
Özgür Eğitim-Sen’den eleştiri

Özgür Eğitim-Sen Basın Yayın İl Sekreteri Mehmet Ökmen, Çorum’da düzenlenen Maker Eğitmen Eğitimi’nin bir Alman firmasının “Pazarlama ve Tanıtım” etkinliğinden ibaret olduğunu belirterek, yurt içinde herhangi bir fabrikada üretilmeyen, Türk insanının istihdam edilmediği, direkt ithal edilen bir ürünün tanıtımının yerli üretim-yerli malı seferberliği ile bağdaşmadığını bildirdi.

Ökmen, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “17-21 Aralık 2018 tarihinde, 5 (beş) günlük Maker Eğitmen Eğitimi, Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılmıştır. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından finanse edilen proje kapsamında, gerçekleştirilen eğitime ağırlıklı olarak Bilişim Öğretmenleri ve Bilsem Öğretmenleri gönüllülük esasıyla seçilmiştir. Öncesinde içeriğini bilmediğimiz,  sadece Robotik Eğitimi olacağı söylenen eğitim,  maalesef bir Alman firmasının “Pazarlama ve Tanıtım” etkinliğinden ibaret olmuştur. Birçoğumuzun çocukluğumuzdan tanıdığı Alman markası,  geliştirdiği Robotik Eğitim Kitinin kullanımı, “Faydaları” ,  proje hazırlanıp nasıl tedarik edilebileceği eğitimini bir hafta boyunca vermiştir. Bu ürün yurt içinde herhangi bir fabrikada üretilmemiş, Türk insanı istihdam edilmemiştir. Yani direkt ithal edilen bir üründür.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm devlet büyüklerimizin sıklıkla dillendirdikleri “Yerli Üretim-Yerli Malı” seferberliğine de tamamen zıt bir pazarlama faaliyetidir.

İşin daha da acı noktası, Devletin tüm imkânları kullanılarak, devletin kurumu tarafından hazırlanan proje, yine bir devlet kurumu tarafından finanse edilmiş, derslerini bırakıp gelen devletin 30’a yakın öğretmenine, yine devletin öğretim görevlisi tarafından, bir hafta boyunca, eğitim adı altında reklam ve pazarlama faaliyeti yapılmıştır. Ve bunun için, Alman firmasının cebinden tek kuruş TL, Euro, USD çıkmamıştır. Aynı zamanda bu durum,  neden teknolojide batıyı yakalama çabamızda, on yıllardır istenen düzeye gelemediğimizi de açıklamaktadır.

Ülke menfaatlerini, ülke çıkarlarını korumak ve gözetmekte birinci dereceden sorumlu olan yöneticilerimizin,  her türlü faaliyette daha titiz, daha dikkatli davranmaları dileğiyle.”

Son Güncelleme: 22.12.2018 22:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eleştiri 2018-12-22 23:35:49

Eleştiri olarak haklı olabilirsiniz. Setler Danimarka ve Kore malı.italya üretim vs. Yanlız şu var hangisi yerli örnek te verseydiniz de onu kullansaydik.Önemli olan burda bunların kodlama mantığı ve dünya ile rekabet. Kağıttan tavşanlara havuç buldururarak bu rekabete ortak olabilecegimizi sanmıyorum.
Şu manada ise son derece haklısınız .şirketler pazar kapılarını uygun şekilde ayarlamislar. Sosyal sorumluluk anlamında Afrika'ya yardım amaçlı bagis yapıp güya çocuklara yardım yaparken başka yerlerde çocuklar bogulmakta, donmakta, yada açlıktan ölmekte.

banner165