Özgür Eğitim Sen’den ödüllendirme tepkisi

Özgür Eğitim Sen İl Başkanı Serdar Efe, Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ödüllendirme kriterlerini eleştirdi.

07 Kasım 2022 Pazartesi 12:00
Özgür Eğitim Sen’den ödüllendirme tepkisi

Özgür Eğitim Sen İl Başkanı Serdar Efe, Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kentte üç defa başarı belgesi alanlara ait 2022 yılı maaşla ödüllendirilecek öğretmen ve yöneticileri açıkladığını belirterek, “Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda hangi kriterlere uyularak seçim yapıldığını net bir şekilde açıklamalı, öğretmenlerinin ve personelinin gözünde saygınlığını ve güvenirliliğini kaybetmemek adına gerekli adımları atmalıdır.”dedi.

İşte o açıklama:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “Başarı, üstün başarı değerlendirmesi ve ödül” başlıklı 122. maddesinin ikinci bendinde  “Üstün başarı belgesi verilenlere, merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi hâlinde en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % 200’üne kadar ödül verilebilir. Bu maddeye göre bir malî yıl içinde ödüllendirileceklerin sayısı, kurumun yılbaşındaki dolu kadro mevcudunun binde onundan, Gümrük Müsteşarlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadroları için binde yirmisinden fazla olamaz. Bu kanun gereğince ilimizde de üç defa başarı belgesi alanlara ait 2022 yılı maaşla ödüllendirilecek öğretmen ve yöneticiler belli olmuştur. Ödüle layık görülen öğretmen ve yöneticileri tebrik ediyoruz. Ancak  bu konuda öğretmenlerimizden gelen rahatsızlıkları da dile getirmek istiyoruz. Ödüle layık görülenler hangi kriterlere göre belirlenmiştir? Ödül ağırlıklı olarak neden Milli Eğitim’de görevli yöneticilere ve okul müdürlerine verilmiştir? Bazı ilçelerde çok sayıda personele ödül verilirken, Çorum’un en büyük ilçelerinden Osmancık’ta ödüle layık görülecek hiç mi öğretmen ve yönetici yoktur? Yaklaşık yüzde ellisi kadınlardan oluşan camiada,ödül alan kadın personel sayısı neden bu kadar azdır? Bunlar ve benzer birçok soru Çorum Milli Eğitim camiasının kafasını karıştırmakta, verilen ödüllerin üzerine gölge düşürmektedir.Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda hangi kriterlere uyularak seçim yapıldığını net bir şekilde açıklamalı,öğretmenlerinin ve personelinin gözünde saygınlığını ve güvenirliliğini kaybetmemek adına gerekli adımları atmalıdır.
Daha önce de hatırlattığımız üzere SRC sınav görevlendirmelerinde de şeffaf olunmalı, liste açık bir şekilde yayınlanarak kimin kaç kere görev aldığı ve ne zaman görev alacağının bilinmesi sağlanmalıdır.

Özgür Eğitim Sen olarak her iki konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nefi 2022-11-07 12:13:31

Aylıksız izinde olanlar bile ödül almış.Helal olsun ne diyelim!

Avatar
ÖDÜLSÜZ ÖĞRETMEN 2022-11-07 12:53:55

Ödül diye dağıttıkları ulufelerle kendilerine bir kez daha güç defşirmişler. Resmen kendilerini ödüle önermiş ve verdirmişler yöneticiler. Ayrıca iki sendikanın ikişer yöneticisinin de ödül alması muhteşem bir sendikacılık başarısı olsa gerek.

Avatar
Düz Öğretmen 2022-11-07 13:23:16

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gözünde öğretmenler ikiye ayrılır :İmam hatipliler ve diğerleri

Avatar
NEDİM 2022-11-07 13:46:42

Referans,torpil ,adam kayırmaca...Yazık ,yazık,yazık!

Avatar
Pratisyen öğretmen 2022-11-07 14:07:45

Siz şeffaf olmadıkça biz sorgulamaya etmeye devam edeceğiz.

Avatar
Ersoy 2022-11-07 14:18:42

Adaletin olmadığı yerde zulüm başlar. Zulüm ile abad olanın, ahiri berbat olur.

Avatar
Bilge 2022-11-07 12:47:19

Köylerde büyük sıkıntılarla emek veren öğretmenler hiç kimsenin aklına gelmiyor sanırım

Avatar
Edaaa 2022-11-07 12:53:44

Eğitim camiasının yarısından çoğunu oluşturan kadın öğretmenlerin, ödül alanların sadece yüzde onunu oluşturması garabetine ne denir?

banner165