PIKTES’e Çorum da dahil oldu

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

12 Nisan 2019 Cuma 15:01
PIKTES’e Çorum da dahil oldu

Kısa adı PIKTES olan Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Proje kapsamında olan yer alan okulların yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdür Yahya Çoban, şöyle dedi;“Bakanlığımız tarafından daha önce 22 ilde yürütülen PIKTES Projesi’ne (Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi)bu sene İlimizin de arasında bulunduğu 4 il daha eklenmiştir.

Proje ile geçici koruma altındaki Suriyelilerin entegrasyonlarını sağlama ve nitelikli eğitime erişmeleri konusundaki Milli Eğitim Bakanlığının çalışmalarının desteklenmesi hedeflenmektedir.

İlimizde e-Okul sistemine kayıtlı 3374 mülteci öğrenci görünmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde oluşturulan PIKTES İl Koordinatörlüğü tarafından Bakanlık Merkez Ofisinin planlamaları doğrultusunda çalışmalar yürütülecektir. Bu kapsamda birlikte çalışmalar yapacağız. Hepinize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”

Toplantıya Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Arslan Arslan ve İl Proje Koordinasyon Ekibi tarafından gündem maddeleri üzerine bilgilendirmelerle devam edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165