Pınar’da velilere TEOG bilgisi

Pınar Koleji Ortaokulu 8. Sınıf velilerine, liselere yerleştirilmede uygulanan TEOG sınavı ve sınavın içeriği ile ilgili bilgi verildi.

09 Ekim 2014 Perşembe 13:02
 Pınar’da velilere TEOG bilgisi


Pınar Koleji Ortaokulu 8. Sınıf velilerine, liselere yerleştirilmede uygulanan TEOG sınavı ve sınavın içeriği ile ilgili bilgi verildi.


Pınar Koleji Genel Koordinatörü Kazım Alpoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıya okul idarecileri, 8. sınıf öğretmenleri ve çok sayıda veli katıldı. Okulun Rehber Öğretmeni Murat Akdağ tarafından konu ile ilgili bir bilgilendirme sunumu da yapıldı.


Pınar Koleji Genel Koordinatörü Kazım Alpoğlu, sınav sistemi ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘Okulumuzda 2 yıldır uygulamaya koyduğumuz hafta sonu derslerimizle, sınav sistemine uygun quizler ve testler uygulayarak öğrencilerimizin tekrarlarını belirli bir program dahilinde takip ediyor ve öğrenmenin kalıcı olması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Milli eğitimin yapılacak sınavlarda öğrencilerin kazanımlarına yönelik amaçlarına uygun, tüm branş öğretmenlerimiz tarafından gerekli çalışmalar yapılmakta. Biz başarının tesadüf olmadığına ve disiplinin başarının önkoşulu olduğuna inanıyoruz. Çocuklarımızın bu süreçte başarılı olabilmeleri için Pınar Koleji olarak kurallarımızı açık ve net olarak ortaya koyduk.  Siz değerli velilerimizden de öğrencilerimizin takibi konusunda bizlere destek olmanızı bekliyoruz.’ dedi.


‘OKULUN ÖNEMİ ARTTI’


Genel Koordinatör Kazım Alpoğlu, velilere TEOG sınav sistemiyle amaçlanan ilkelerden en önemlisinin okul merkezli bir eğitim sistemi olduğunu, öğrencinin başarısının tek bir sınavla değil, zamana yayılan sınavlarla ölçülebildiğini ve öğrencinin bu durumda sadece sınavın yaklaştığı dönemde değil, yıl içerisinde sürekli olarak farkındalığının azami seviyede kalması gereğini söyledi.


Rehber öğretmen Murat Akdağ ise sunumunda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın TEOG sınavı gerekçelerini, sınavın içeriğini ve uygulama biçimlerini paylaştı.




Son Güncelleme: 09.10.2014 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.