Proje kabul edildi, 5 ülke daha var

Hitit Üniversitesi'nin 'STEM for ALL' başlıklı projesi, Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

30 Kasım 2022 Çarşamba 19:09
Proje kabul edildi, 5 ülke daha var

Hitit Üniversitesi Proje Koordinasyon ve Yönlendirme Ofisi ile Teknoloji Transfer Ofisi tarafından hazırlanan “STEM for ALL” başlıklı proje, Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Projede, farklı şehir ve ülkelerden katılacak yerli ve yabancı gençlik kuruluşları bir araya gelerek STEM çalışma alanlarına, özellikle mühendislik, BİT ve ileri dijital teknoloji alanlarına yönelimleri teşvik edecek, bu farkındalığın yaygınlaştırılmasına dair çalışmalarda bulunulacak.

Ayrıca proje kapsamında, gençlik kuruluşlarının STEM eğitimine olan yaklaşımını ve gençlerin bu alanlara yönelimini teşvik edici uygulamalar için tanıtıcı etkinliklerin gerçekleştirilmesi, farklı ülkelerin gençlik faaliyetlerine yönelik destek sistemlerinin kalitesinin geliştirilmesine katkıda bulunulması, katılımcı ülkelerden iyi uygulamaların ve kültürel çeşitliliğin paylaşılması sayesinde Avrupa kültürel çeşitliliğinin artırılmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Hitit Üniversitesi yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan projede İspanya, İtalya Macaristan, Romanya ve Letonya olmak üzere 5 farklı ülkeden ortaklar yer alıyor.

Son Güncelleme: 02.12.2022 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.