Proje okulu belli oldu

Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında Çorum’da Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje okulu olarak belirlendi.

20 Mayıs 2019 Pazartesi 14:31
Proje okulu belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında Çorum’da Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje okulu olarak belirlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için, okullarda eğitimi verilen meslek alanlarında öğrenci ve öğretmenlerin sosyal ve zihinsel becerilerinin geliştirilmesi, mesleki bilgi ve beceri ve yabancı dil yeterliliklerinin artırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.

Özel Sektörün rol üstlendiği ortak yönetim modeliyle meslek liseliyi üretimin merkezine koyacak bu projede, 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı il teşkilatları ve oda ve borsaların temsilcilerinin katılımıyla Protokol Yürütme Kurulları oluşturuldu.

Protokol kapsamında, Çorum’da Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje okulu olarak belirlendi.

Protokol kapsamında oluşturulan Protokol Yürütme Kurulu ilk toplantısını 17 Mayıs’ta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Altıkardeş ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Çaylak ile proje okulu olarak seçilen Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Ayaz’ın katılımı gerçekleştirdi.

Kurul Başkanlığına Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın seçildiği toplantıda, yeni model ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

Çorum TSO Yönetim Kurulu ve Protokol Yürütme Kurul Başkanı Çetin Başaranhıncal, yaptığı açıklamada, 81 ilde uygulanacak proje ile, özel sektörün önemli bir rol üstlendiğini, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine yönelik yapılacak olan mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerinde özel sektörün taleplerinin yerindelik ilkesi ile çözüme kavuşturulacağını, bu model ile mezun olacak çocukların istihdam sorunu yaşamayacaklarını kaydetti.

Son Güncelleme: 20.05.2019 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165