Protokol tamam, sıra işbirliğinde

Hitit Üniversitesi ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

12 Mayıs 2022 Perşembe 12:30
Protokol tamam, sıra işbirliğinde

Hitit Üniversitesi ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında teknik danışmanlık, etüd, proje ve uygulama konularını kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

Hitit Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk katıldı.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Keleşer törende yaptığı konuşmada, kurum olarak üniversitelerle işbirliğine büyük önem verdiklerini, bu doğrultuda üniversitelere çalışma ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Keleşer, üniversitelerden özellikle bor madeniyle ilgili proje ve uygulama konularını içeren başlıklarda destek beklediklerini ifade ederek, “Bu desteği almak üzere üniversitelerle işbirliğini önemsiyoruz. Hitit Üniversitesi bizim ziyaret ettiğimiz 9’uncu üniversite. Bugün imzalayacağımız işbirliği protokolü kapsamında Hitit Üniversitesi ile çevre ve katı-sıvı atık yönetimi, enerji verimliliği,  proses dizaynı ve optimizasyonu, ileri teknoloji bor bileşiklerinin üretimi, bor ürünlerinin kullanım alanının arttırılması ve ETİMADEN’e ait sahalarda bulunan değerli elementlerin eldesi gibi 6 başlıkta çalışmalar yapmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

REKTÖR: ‘İYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ’

Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de “Makine ve İmalat Teknolojileri” alanında ihtisaslaşan üniversite olarak istihdam odaklı, milli üretim ve milli kalkınmaya, özellikle ihracatta verimliliği artırmaya yönelik stratejik ürün geliştirmeye yönelik projelere öncelik vermeye çalıştıklarını belirterek, “Eti Maden ile yaptığımız işbirliği protokolü, ihtisaslaşma alanımız kapsamındaki milli kalkınma hedefli çalışmalarımıza da ivme kazandıracaktır.” ifadesini kullandı.

Söz konusu işbirliği protokolünün, Hitit Üniversitesi için de önemli fırsatlar sunduğunu dile getiren Prof. Dr. Öztürk, “Bu işbirliği protokolü kapsamında günümüzde kritik ve stratejik öneme sahip konularda karşılıklı iş birliği yapılarak, ülke kaynaklarının ve ihtiyaçlarının ortaya koyulması ve değerlendirilmesine yönelik projelerin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Hitit Üniversitesi olarak bu işbirliğini iyi değerlendireceğiz. Bu kapsamda yapacağımız çalışmaların, önümüzdeki yıllarda Hitit Üniversitesi’ne çok büyük kazanımları olacak.” şeklinde konuştu.

Törende, daha sonra, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer ile Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, işbirliği protokolünü imzaladı.

Son Güncelleme: 17.05.2022 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165