Rektör 4 yılını paylaştı: ‘Sessiz devrim yaptık’

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, görev yaptığı 4 yılda yaptığı çalışmaları paylaştı. Makine-İmalat sektöründe ihtisaslaşmayı 'sessiz devrim' olarak yorumladı.

04 Mayıs 2023 Perşembe 18:25
Rektör 4 yılını paylaştı: ‘Sessiz devrim yaptık’

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Çorum’da yaygın ve yerel basın temsilcileri ile bir araya gelerek, son 4 yılında yaptığı çalışmaları özetledi. Yeniden ikinci döneme rektör adayı olan Öztürk, Makine İmalat Sektöründe ihtisaslaşmayı sessiz devrim olarak nitelendirirken, bu gelişmenin Çorum özelinde ve bölgede faydalarının önümüzdeki 10-20 yıl sonra daha net görüleceğini vurguladı.

MORFOLOJİ, KUZEY KAMPÜS MERKEZİDERSLİK, İİBF VE İSKİLİP MYO

Rektör Öztürk, geçtiğimiz yıl 10 milyon lira ödenek ayrılan Tıp Fakültesi Morfoloji Binası ile Kuzey Kampüs Merkezi Derslik hizmetinin yıl sonu ihale edileceğini, İİBF’nin yarım kalan binasının tamamlanacağını, İskilip MYO binasına gerekli ödeneğin tahsis edildiğini kaydetti.

İHTİSASLAŞMAYI ‘SESSİZ DEVRİM’ OLARAK NİTELENDİRDİ

4 yılda Hitit Üniversitesi olarak Çorum’da sessiz devrim yaptıklarını iddia eden Rektör Öztürk; “Bölgenin değil, Türkiye’nin en önemli arteri olarak önümüzdeki 10-20 yıl içinde açık ara imalatta öne çıkacak bir şehir olacak Çorum’da, Hitit Üniversitesi olarak makine ve imalatta ihtisaslaşarak bu alanda sessiz bir devrim yaptık.” dedi.

‘EN ÖNEMLİ İCRAATIMIZ O’

Göreve geldiği günden bu yana yaptıkları en önemli projenin makine sanayinde ihtisaslaşmak olduğunu aktaran Öztürk, bu kadar sanayisi güçlü olan bir yerde üniversitenin de makine-sanayi sektörüne katkı sağlaması için çeşitli projeler geliştirdiklerini, Çorum, Türkiye hatta yurt dışından çeşitli firmalarla işbirliği yaparak ihracat yapan firmalara katkı sunduklarını ifade etti.

Hitit Üniverstesi’nin genç bir üniversite olmasına rağmen özellikle sanayi kuruluşlarıyla iş birliği alanında dikkat çeken adımlar atarak bölge ekonomisine önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Rektör, “Hitit Üniversitesi, YÖK tarafından yürütülen Yükseköğretim Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ne dahil olan 15 üniversite arasında yer alarak Türkiye’de ‘Makine ve İmalat Teknolojileri’ alanında ihtisaslaşan tek üniversite olma özelliğini taşıyor. Hitit Üniversitesi’nin ihtisaslaşma ana hedefi öncelikli olarak Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerini içine alan TR83 Bölgesinde “Makine ve İmalat Teknolojileri” alanı ile ilişkili katma değeri yüksek stratejik ürün miktarının artırılmasına katkı sağlamaktır.  Hitit Üniversitesi’nin Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşması sürecinde kamu-üniversite-sanayi iş birliğinin etkin şekilde hayata geçirilerek bölgesel potansiyelin geliştirilmesi hususunda; Orta-yüksek ve yüksek teknolojiye geçiş ve inovasyon, İletişim teknolojileri ve dijital dönüşüm, Girişimcilik, Finansal ve insan kaynaklarının etkin kullanımı  olmak üzere dört alt bileşende faaliyetlerin eş zamanlı olarak gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.” şeklinde konuştu.

'MORFOLOJİ VE MERKEZİ DERSLİK BU YIL SONUNDA İHALE EDİLECEK'

Hitit Üniversitesi Rektörü Öztürk, Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nın yıl sonu ihale edileceği bilgisini paylaşarak, şöyle dedi: “Güney Kampüsü’nde Tıp Fakültesi Morfoloji binamız 2023 yılı sonunda ihaleye çıkacak. Toplam kapalı alanı 25 bin metrekare olan Morfoloji Binası’nın tüm uygulama projeleri, yaklaşık maliyeti ve ihale hazırlık süreci tamamlandı. İlk etap olan 12 bin 500 metrekarelik kısmın yatırım programına alındı ama Kahramanmaraş depremi nedeniyle kamu yatırımları ertelendiği için yatırım programında iz proje olarak bırakılmıştır. Strateji Bütçe Başkanlığı ile yapılan görüşme sonucu binanın 2023 yılı sonunda ihaleye çıkması planlanmaktadır.” dedi.

KUZEY KAMPÜS MERKEZİ DERSLİK

Kuzey Kampüs Merkezi Derslik hizmetinin de 2023 yılı sonunda ihaleye çıkması planlandığını aktaran Öztürk; “Toplam kapalı alanı 20 bin metrekare olan ve 2014 yılında yatırım programına alınan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binası inşaatı yüzde 39 fiziki gerçekleşme seviyesinde iptal olmuş ve iz proje olarak bırakılmıştır. Bu süreçte 2023 yılı içerisinde yatırım ödeneği aktarılmasıyla iz projeden çıkarılmıştır. Söz konusu yapının merkezi derslik olarak kullanılmasıyla ilgili olarak uygulama projeleri devam etmektedir. 2023 yılı içerisinde ihalesi yapılarak yapımına başlanması planlanmaktadır.” diye konuştu.

İSKİLİP MYO AÇIKLAMASI

Son olarak yılladır tamamlanmayı beklenen İskilip Meslek Yüksekokulu okulu hakkında bilgi veren Öztürk; “Toplam kapalı alanı 5 bin 692 metrekare olan İskilip Meslek Yüksekokulu kaba inşaatı hayırseverler tarafından yapılmıştır. İskilip Meslek Yüksekokulu binası projesinin bütçe çalışmaları yapılmış Spor Toto Teşkilat Başkanlığıyla 20 milyon+KDV karşılığında reklam sözleşmesi imzalanmıştır. İskilip Kaymakamlığı tarafından 5 milyon lira tahsis edilmiştir. 2023 yılı yatırım programı revizyon cetvelinde toplam proje tutarı 34 milyon 511 bin lira olarak açıklamıştır. İnşaatın tamamlanabilmesi için gerekli olan 7 milyon 950 bin TL ek ödenek ihtiyacı Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından onaylanmıştır.” ifadelerini kullandı.

OĞUZ ADASI PROJESİ

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, yine son 4 yıllardır sürüncemede bırakılan Oğuz Adası Projesi'nde alt ve üst yapıyı tamamladıklarını, Karayolları'nın bölgede yol çalışması yapmasını beklediklerini kaydetti.

Son Güncelleme: 05.05.2023 23:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2023-05-04 19:36:08

Komik olma yeniden atanmayacaksın

Avatar
Hüseyin 2023-05-04 20:11:19

Çok sessiz oldu cidden

Avatar
Recep 2023-05-04 20:00:23

Beyfendi süresini doldurdu, ziyaret edeceklerini etti, döner sermayeleri biriktirdi, şimdi de bakan yardımcısı olmaya çalışıyormuş.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-05-04 20:50:20

Türkiye de Üniversite Kampüsleri yarım yamalak olan tek Şehir Çorum'dur. Recep Tayyip Erdoğan 'ın Çorum' a atadıkları kişiler çevresindeki şahısların tanıdıklarıdır. Çorum, Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındaki şahsiyetlerin Bürokrat olarak tatil amaçlı geldikleri Şehir'dir. Çorum'a gelen bürokratlara bakarsanız, Çorum için hiç bir şey yapmadıklarını görürsünüz. Çorum mahrumiyet Şehir'dir. Bu kadar haksızlık yapılan başka ŞEHİR yoktur. Allah bir kimsenin yaptıklarını yanına kar olarak bırakmamıştır. Alma Çorum'un ahını çıkar aheste aheste. Etme bulma dünyası, eninde sonunda Çorum'un ahı çıkacaktır. Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz İNŞALLAH.

Avatar
Hadi ordan 2023-05-04 23:20:14

Bilmesek görmesek yutturacaksın şu yatırım inşaat şubesini de al git

Avatar
Mehmet 2023-05-04 23:50:03

Ihtisaslasmasa hangi adimlari attim. Sonuc ne. Basarisiz yeni eleman gelmemis eski koftehirkarka gidiyor muh fak. Nerde patent nerde project. Corum danayisine jatkisi ne muh fakuktesinin. Ihtisaslasma dedinmi guclu kadron olur. Makina bolumu bile kapanma noktasinda.Dunya gida, malzeme kimyadan ekmek yiyor. Avara hocalar bolumleri acik bile tutamadilar. Sizler reis Erdogan'i mahcup eden hocalarsınız

Avatar
Mezun ögrenci 2023-05-05 11:14:44

İibf nin asıl binasını ilahiyata verdiginizi biliyoruz. Senelerdir iibf kayıyor yeri berbat karda otobüs çıkmıyor bina eski dedik ilahiyata oncelik verdiniz yıkıntı liseden bozma fakülte dökülüyor en azından ilahiyatın yeri iyidi iibf yi oraya taşısaydiniz idareten daha iyi olurdu bitecek dediniz bitmedi ne inşaatmış ya kuzey kampüsüde zaten bitiremediniz mezuniyete geldim her yer çamur içindeydi kampüs hala bitmiyor. Üniversitenin ringi yok otobüsü yok etkinlik yapalım desen vermiyorlar zaten bahar senlikleri desen yine yok üni yaşayamıyorsun arkadaş bu güzel sehir bunları hak etmemistir. Artık adam akıllı bir reltör gelsinde çalışsın artık ya kafa dinlemeye geliyorlar resmen çoruma

Avatar
İbrahim Turan 2023-05-05 07:30:31

Bu adam gerçekten milleti salak zannediyor. Devrimin sessizi olmaz, o dediğin devrimi yök sana paket halinde gönderdi ancak sen şu ana kadar ortaya hiç bir ürün koyamadın. Üstelik YÖK bu paketi daha önceki çalışmaların hatırına gönderdi sen onu da eline yüzüne bulaştırdın.

banner165