Rektör bu kez Kazan’da imza attı

Hitit Üniversitesi iş birliği anlaşmalarına bir yenisini ekledi.

02 Ekim 2014 Perşembe 16:06
 Rektör bu kez Kazan’da imza attı


Hitit Üniversitesi iş birliği anlaşmalarına bir yenisini ekledi.


Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da bulunan İktisat, İşletme ve Hukuk Enstitüsü (IEML)’nün 20. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine davetli olarak katılan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yetkililerle görüşerek enstitünün çeşitli birimlerine akademik iş birliği ziyaretlerinde bulundu.


IEML Rektörü Prof. Dr. Asya V. Timiryasova ev sahipliğinde gerçekleştirilen görüşmede, her iki üniversite arasında yapılabilecek işbirliği fırsatları ile yükseköğretimin uluslararasılaşması konusu ele alındı. Mevlana Değişim Programı Protokolü ve Genel Kapsamlı İşbirliği Protokolü’nün imzalandığı görüşmede, Rektör Prof.Dr. Alkan, uluslararasılaşmanın önemini vurgulayarak, yapılan uluslararası iş birliklerinin farklı kültürlerin bir araya gelmesi ve paylaşımların artması için önemli fırsat olduğunu ve üniversitenin kısa sürede bu konuda büyük gelişmeler kaydettiğini dile getirdi.


IEML Rektörü Prof. Dr. Timiryasova ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılan anlaşmaların somut adımlara dönüşmesini temenni ettiğini ve Mevlana Değişim Programından etkin bir şekilde yararlanmak istediklerini belirtti.


Görüşmelere, IEML’den Uzaktan Eğitim’den Sorumlu  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Daniya Akhmetova, Ekonomi’den Sorumlu Rektör Yardımcısı  Prof.Dr. Liliya V. Vorontsova, Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Julia L. Kamasheva, Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Alsu G. Fayzullina ile, üniversiteden Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Doç. Dr. Abdurrahman Asan ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Yrd.Doç. Dr. Gökçe Merey hazır bulundu.


Kazan İktisat, İşletme ve Hukuk Enstitüsü ile yapılan son anlaşma ile birlikte üniversitenin genel protokol sayısı 48’e, Mevlana Değişim Protokollerinin sayısı ise 42’ye yükseldi.


4 kıtadan 36 farklı ülke ve 96 üniversite ile öğrenci, akademik ve idari personelin hareketliliğine ilişkin Erasmus, Mevlana ve ikili işbirliğii protokolleri kapsamında anlaşmalar yapan üniversitenin 2010 yılında toplam 8 olan anlaşma sayısı bugün itibariyle 116’ya ulaştı.



Son Güncelleme: 02.10.2014 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165