Rektör desteği alıp geldi

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan Amasya-Merzifon Havaalanı’nı ziyaret etti.

14 Temmuz 2015 Salı 13:06
 Rektör desteği alıp geldi


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan Amasya-Merzifon Havaalanı’nı ziyaret etti.


Rektör Alkan’ın havaalanı ziyaretine Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Müdürü Prof.Dr. Menderes Suiçmez, Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi programı öğretim elemanları Öğretim Görevlileri Aslıhan Kaya, Murat Kartal ve Ömer Faruk Karakaş eşlik etti. Çorum heyeti,


Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır, Havaş İstasyon Şefi Salih Demir, Havalimanı İşletme ve İtfaiye Şefi Erdinç Özkılıç, Havalimanı Güvenlik Şefi Turgay Yıldız ile Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Ender Turan’a bir teşekkür etti.


Rektör Alkan, üniversitede göreve geldiklerinde 83 bölüm/program varken, bugün itibariyle bunun 170’e ulaştığını, yeni bölüm açılmasında en önemli kıstaslardan birisinin uzun vadeli-istihdam olduğunu belirtti. Alkan, bu kapsamda TBMYO Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programının açılmasında ön çalışmaları yaptıktan sonra, artık dünyanın sayılı havayollarından biri olan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç.Dr. Temel Kotil ile de görüştüklerini ve büyük bir istihdam alanına sahip olan bu bölümü açmaya karar verdiklerini ifade etti. TBMYO Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programının yeni açılmasına rağmen bu yıl %100 doluluk oranına ulaştığını belirten Rektör, program öğrencilerinin Amasya Merzifon Havalimanı’nda çok ciddi bir iş başı eğitim yaptıklarını, bu noktada verdikleri destekten dolayı başta Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır olmak üzere, Havaş İstasyon Şefi Salih Demir, Havalimanı İşletme ve İtfaiye Şefi Erdinç Özkılıç, Havalimanı Güvenlik Şefi Turgay Yıldız ile Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Ender Turan’a teşekkür etti.


Özellikle MYO’larda olabildiğince ilgili bölümlerde e iş başı eğitim konsepti içerisinde hareket ettiklerini ve böylelikle öğrencilere henüz eğitimleri sürerken mesleki ve sektörel tecrübe edinmelerini sağlayan bir modeli uygulamaya koymaya çalıştıklarını belirten Rektör, birkaç gün öncesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından ifade edilen “Önümüzdeki akademik takvim döneminden itibaren mühendis yetiştiren öğretim elemanlarına sanayi ile işbirliği yapma zorunluluğu, bir sonraki dönemde ise mühendislik öğrencilerine sanayide staj zorunluluğu gelecek. Üniversitelerimiz, yeni öğretim elemanı alımında sektörel tecrübe isteyecek. Meslek yüksekokulu ve mühendislik eğitimi veren tüm fakültelerdeki öğretim elemanlarına sanayide sektör ile ortak çalışma yapma zorunluluğu getirilmesi planlanıyoruz. Bu sayede hem üniversite-sanayi işbirliğini artırmayı hem de eğitim kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Sektörden kopuk olan bir eğitim, teoriden öteye geçemiyor” şeklindeki sözlerini hatırlatarak, bu konunun artık stratejik planlarda yer alınan bir model haline geldiğini, bir keyfiyet değil kısa bir sürede zorunluluk olacağını kaydetti. Alkan, Alaca Meslek Yüksekokulu bünyesinde ilk kez bu yıl öğrenci alacak olan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı ile Havalimanı İşletme ve İtfaiye Şefliği arasında  işbirliği yapmak istediklerini sözlerine ekledi.


Üniversite bünyesinde yer alan Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programı’nın havacılık sektörüne büyük katkı sağlayacağın belirten Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır, iş başı eğitim konsepti çerçevesinde mezuniyet öncesinde uygulamalı eğitim ile öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri adına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek, havalimanı çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır, sektörde nitelikli elemanlara ihtiyacın her geçen gün daha da artığını hatırlatarak, üniversite MYO Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programı öğrencileri için, “Amasya Merzifon Havalimanı olarak biz üzerimize düşen desteği vermeye hazırız” dedi.


Çıldır, Alaca MYO’da yer alan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı ile de işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.



Son Güncelleme: 14.07.2015 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.