Rektör Erzurum’un kampüsünü inceledi

HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Alkan, Erzurum'da kampüsleri inceledi

12 Mart 2018 Pazartesi 13:58
Rektör Erzurum’un kampüsünü inceledi

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen “U-23 Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası”na katıldı.

KAMPÜSÜ İNCELEDİ

İlk olarak Erzurum Teknik Üniversitesi Kampüsü’nü gezen Alkan’a, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Şahin eşlik ettiler.

Daha sonra Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ağırladı.

Ziyarette iki üniversite arasında kısa, orta ve uzun vadede bilimsel ve akademik çerçevede gerçekleştirilmesi muhtemel çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretten memnuniyeti duyduğunu ifade eden Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, ikili iş birliklerine her zaman açık olduklarını belirtti.

Alkan ise Erzurum Teknik Üniversitesinin yapılaşma faaliyetlerinin takdire şayan olduğunu, üniversitelerin yapacakları yeni binalarda ETÜ’yü örnek almaları gerektiğini ifade ederek ortak çalışmalar yapmaktan mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Alkan’a hediye takdiminde bulundu.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİYARETİ

Alkan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti. Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı da ziyarette yer aldı.

Samimi bir sohbet havasında geçen ziyarette, üniversitenin ikili ilişkileri ele alınarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek üniversiteler arasında gerçekleştirilecek iş birliklerinin ülkemizin hedefleri ve çıkarları doğrultusunda yapılması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda üniversitelerin birlikte hareket etmelerinin önemine değinen Prof. Dr. Çomaklı, “Karşılıklı iş birliği ve projeler ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi gibi konular, kurumlarımızın gücüne güç katacaktır. Biz de bu doğrultuda gerçekleştirilecek çalışmalara her konuda destek vermeye hazırız.” diye konuştu.

Atatürk Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Alkan da, Atatürk Üniversitesi gibi kadim bir üniversitenin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirtti. Akademik, sosyal ve kültürel faaliyetleri birlikte gerçekleştirmek için bu ziyaretin bir adım olduğunu ifade eden  Alkan, Atatürk Üniversitesi ile her türlü iş birliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

U23 SERBEST GÜREŞ ŞAMPİYONASINA KATILDI

45 ilden 411 sporcunun mücadele ettiği ve müsabakaların Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Salonu’nda yapıldığı “U-23 Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası”nda 65 kiloda Çorum Belediye Spor’dan Selim Kozan üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

“U-23 Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası”na katılan ve müsabakaları izleyen Alkan, Türkiye üçüncüsü Selim Kozan ile birlikte diğer sporcuların ödüllerini verenler arasında yer aldı.

Alkan, madalya töreninin ardından Çorum Belediye Spor Serbest Stil Güreş Takımı güreşçileriyle bir araya geldi. Aynı zamanda Prof. Dr. Alkan, müsabakaların ardından Çorum Belediye Spor Serbest Stil Milli Takım Antrenörü Ruşen Çetin ile sohbet etti. İlimizi temsil etmesinden ve güzel bir sonuç almalarından dolayı Çorum Belediyespor Serbest Stil Milli Takım Antrenörü Ruşen Çetin’i ve Selim Kozan’ı tebrik etti.

Çorum Belediye Spor Serbest Stil Milli Takım Antrenörü Ruşen Çetin ise böylesi önemli bir günde kendileri yalnız bırakmayan Alkan’a teşekkür ederek katılımlarından ötürü onur duyduklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 12.03.2018 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165